Det lille postkontor

Af Mads Holger 30

Venstreregeringen ønsker nu at hæve skatten på arbejde, selvom Venstre om nogen har markedsført sig på påstanden om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det synes Venstre måske stadig, men står det til partiet, skal det i hvert fald fremover kunne betale sig lidt mindre at arbejde.

I min barndom kunne man i legetøjsbutikker købe det populære legetøjssæt, Det lille postkontor (også kaldet Børnenes Postkontor), som de fleste læsere sikkert kender. I al sin enkelthed var dette et næsten komplet lille postkontor med stempler, konvoluter og små legetøjsfrimærker. Det danske samfund bringer unægtelig minder om en sådan legende virkelighed. Ganske som når vi sender breve med postvæsnet, ved vi i dag, at de ud over at koste en bondegård først leveres efter fem dage. Vi skal jo ikke nå noget, og derfor kører DSB heller ikke rigtigt med tog. Det skyldes bl.a., at de for mange milliarder kom til at købe de der IC4 tog, som havde den for tog almindeligvis så ringe egenskab, at de ikke kunne køre, men det gør ikke så meget, for her i Det lille postkontor gælder det ikke i virkeligheden, det er bare noget, vi leger.

Om søndagen kan du gå i kirke og høre oplæsninger fra Koranen, for selvom Folkekirken mestendels tilslutter sig kristendommen, er det naturligvis ikke sådan rigtigt for alvor. Derfor har regeringen også for nyligt foreslået, at man nedlægger religionsfaget som selvstændigt fag i de danske gymnasier. Alle ved nemlig, at religion ikke spiller nogen videre central rolle i verden og næppe heller kommer til at gøre det i fremtiden, i hvert fald ikke her i Det lille postkontor.

Måske er du ung og går i skole, hvorfor du sikkert har opdaget, at folkeskolen egentlig ikke er en institution, hvor man skal lære noget. Det er mestendels et aktiveringstilbud, der holder seminarister ude af arbejdsløshedsstatistikken, og hvis der er ét sted, hvor det bare er noget, vi leger, så er det i folkeskolen. Du kan også gå i gymnasiet, men under stor modstand er det nu blevet fremført, at du skal have et gennemsnit på hele 4 i dansk og matematik for at blive optaget her. Denne karakter repræsenterer, at du er under middel, og da lovforslaget endnu ikke er implementeret, betyder det, at du i dag kan gå i gymnasiet, men end ikke behøver eksempelvis at kunne læse på et niveau under middel. Siden hen kan du så komme på universitetet (eller noget der minder herom) nemlig RUC, og her behøver du slet ikke at kunne læse, for det gælder ikke i virkeligheden.

Hvis du er rigtig slem, bliver du måske kriminel, og hvis du gør dig rigtig umage hermed, risikerer du tilmed at blive fanget og skulle rykke i fængsel. Måske har du ligefrem slået et andet menneske ihjel, og så kan du risikere at blive dømt til et fængselsophold på livstid, men naturligvis betyder livstid ikke hele livet, det er da klart. Det betyder ca. 12 år, hvorefter du nok er ude igen og klar til nye eventyr, for livstid gælder ikke rigtigt i virkeligheden, men du går dog glip af næsten en hel sæson af DRs Barnaby.

Hvis du derimod kommer fra et andet land, kan du tilmed risikere at blive sendt hjem til dette land. Så siger vi i det danske samfund: ”Hov hov, kammerat, vi vil ikke have, at du stikker med kniv, begår voldtægt og grove forbrydelser herhjemme hos os, kan du så komme ud!”, men bare rolig, vi mener det ikke i virkeligheden, for selvfølgelig gælder det ikke i virkeligheden, du må godt blive alligevel.

Du kan også blive en stor kunstner. Hertil kræves, at du har gået på noget, der hedder Forfatterskolen, hvor du har lært, hvad du skal mene i et ungt sprog. Du skal helst ikke have haft nogen berøring med virkeligheden. Den findes kun i fortiden og i udlandet, så derfor skal du være meget forsigtig med at introducere ting som lidenskab, tro, forskelle, sprog, sorg eller lykke i dine værker. Den slags bruger vi altså ikke her på Det lille postkontor. Faktisk er det bedst, hvis du kan skrive noget om, at det var strengt, at det engang, længe før du blev født, gjaldt i virkeligheden. Som kunstner kan du endvidere også skabe stor opmærksomhed ved at mene noget kontroversielt. Eksempelvis kan du være modstander af Holocaust eller atomkrig.

Hvis du bliver gift, kan du bare gå på nettet og blive skilt igen. Du skal dog huske dit NemID, som ganske vist ikke altid virker, men måske arbejdes der på, at man nu også skal kunne bruge Rejsekortet til denne funktion, og hvis du gør en pige gravid, skal du nu kunne få en juridisk abort, for det gjaldt jo ikke i virkeligheden, og i øvrigt kan hun bare tage en fortrydelsespille (et såkaldt Randersbolsje).

Men nu tilbage til arbejdsmarkedet, hvor det skal kunne betale sig at arbejde, men det skal naturligvis også kunne betale sig at lade være med at arbejde og måske i stedet spille X-box, ryge hash og lege med sin fugleedderkop Djarnis. Det er næsten det samme, og det på trods af, at vi konstant hører, hvordan Danmark klarer sig stadigt ringere økonomisk og hænger fast i krisen grundet den manglende vilje til at lette skatten på arbejde (eller med andre ord på grund af Djarnis).

Hvis du nu alligevel gør dig meget umage, kan du blive rigtig rig. Så kan du måske købe en bil, men hvis omvendt du overhovedet ikke gider til noget, bliver du fattig og kommer således alligevel til at leve blandt de rigeste ti procent i verden (og du får nok en bil alligevel, ligesom ham Daniel i Matador fik den hest).

Hvis du er bekymret over, at andre kulturer en dag overtager vores lille postkontor, så fortvivl ej, for så lukker vi bare grænserne, men ikke rigtigt, det kan man jo selvfølgelig ikke, så kun lidt på en måde nogle gange.

Måske kunne du godt tænke dig at blive berømt, så skal du gøre ligesom Caroline Wozniacki og være helt vildt god til at tabe i Tennis, eller som Nicklas Bendtner og være god på Instagram, men sidde på bænken. Det nemmeste er dog nok, hvis du boller med nogen i fjernsynet og bliver gravid.

Der er således her i dette danske samfund rig anledning til at anlægge et gnostisk perspektiv og mene, at vi lever i en skyggeverden af forgængelige silhuetter og støv, eller at vi er fanget i ”The Matrix”, men hvis sandt skal være, er vi her på Det lille postkontor nok snarere fanget i en tekst af det århusianske band Gnags, opført på Midtfynsfestivalen foran et folkehav med brændende engangslightere, slushice og fadøl. Gid dog nogen snart gad pifte denne hoppeborg, men det bliver næppe den siddende regering. Den sidder jo så godt.

 

02-boernenes-postkontor-for

 

30 kommentarer RSS

 1. Af Birger Nielsen

  -

  “Ingen ansvarlighed og ingen konsekvens – For det er bare noget vi leger”

  Ja det næsten ligesom alle de Danskere der fik købt et hus, de slet ikke har råd til.

  Men i dag bliver hele gældsbanden jo reddet af forlænget afdragsfrihed og kunstigt lave renter indtil inflationen har tørret hele regningen af på fællesskabet

  Tjoh kommunisme er en rar ting, når man gerne vil nyde men ikke yde.

 2. Af Uffe Staulund

  -

  @ Birger Nielsen,

  Du reflekterer fint og præcist på Mads Holgers bedste blogoplæg.
  Oplægget er så godt og præcist, så det er til at grine af, hvis det ikke var så sandt.

  Her er forslag til nye spil:

  Hvordan man kan lave trafik kaos for små penge. Morten Kapell
  Hvordan man kan frelse verden. Her kan man gå Ida Auken vejen (miljø vejen) eller Stine Bosse vejen (indvandrer vejen).
  Hvordan man bedst bruger andre folks penge, samtidig med at man får sig en anstændig pension. Her er EU vejen ( husk gode eksamenspapier)

 3. Af Niels Svendsen

  -

  At der ikke rigtigt er noget der gælder er præcist set. Der findes ingen køn kun mennesker, ingen rigtige evner kun lidt velvillighed etc. Opløsningen af virkeligheden kunne vi kalde det. Og det er sket i takt med at vi lader sproget overtage virkelighedens plads. Synderen er naturligvis den akademiske disciplin der hedder socialkonstruktivisme og som nu er blevet pøblens våben imod ethvert forsøg på at holde fast på virkeligheden..

 4. Af Torben Laursen

  -

  Jamen, kære Holger, – er der noget ny i at Venstre med ca. 15% stemmer og en umulius som statsminister og flere andre ministre lige så håbløse nu er en pestilens for os borgerlige mennesker. De er jo faktisk værre end Thorning – langt værre – og selv en Støjberg er jo til grin og har Intet opnået. Løftebrud? Tænk, at de skulle producere næsten flere end Thorning!! Og lige nu har vi fremgang til !Alternative-cykelstier, Enhedslisten(kommunister), og de frygtelige radikale, der er hovedårsagen til hvordan lille Danmark ser ud i dag.

 5. Af Torben Laursen

  -

  Synd for dig Holger??? Er det b.dk, der ikke kunne lide mine kommentarer? C en sur på dansk ytringsfrihed?

 6. Af Ole Kjelmann

  -

  Altså 1. Kunne i på Berlingske ikke snart være så voksne at afskaffe børnenes lille kontor for brugerkommentarer. Ved godt at kommentarer ikke er rigtige og bare noget vi leger, ved også godt at aviser ikke er rigtige, men bare noget vi leger, ved også godt at befolkningen ikke er rigtig, men bare noget vi leger, ved godt vores holdninger ikke er virkelige, men bare noget vi leger, ved godt at Danmark er død for flere generationer siden, og at vi bare leger at danskerne har et land, ved godt at det kan man jo ikke, da det fjerde rige jo har fordelt mandaterne og besluttet at Lars Lort Uløkke skal stå i spidsen for forvaltningen af retsforbeholdet i region kindergarden (det er ikke en rigtig børnehave, det er bare noget vi leger), inde på hoppeborgen (det er ikke en rigtig hoppeborg, det er bare noget vi leger), for at gennemføre forberedelserne for det kommende Kalifat med Zenia de Gestampo som lokalkalif (der findes ikke lokalkaliffer, det er bare noget vi leger for Zenias skyld, for hun vil så gerne være Kalif i stedet for Kaliffen). Der skal da nok være et par hundrede mennesker som gerne vil poste deres kommentarer her fra deres onlinedevice, men da tilgængelighed og muligheden for at være i kontakt med alle jo er underlagt EU-censur og UNs direktiv om at fremtiden ikke må tilhøre dem som spytter på Kaliffen eller Profeten, så kan jeg godt se at det bare er noget vi leger, for i virkeligheden kan man jo slet ikke komme til at sige hvad man mener fra en af ens fiktive civile identiteter, som ikke er virkelige fordi vi leger jo bare at vi stoler på NWO og NSA, CIA, FBI og alle dem de sælger oplysningerne til og vi leger bare at Zuckerberg er en væmmeligboer, men i virkeligheden er han jo i gang med at ansætte flere Stasier til at censurere, men det er selvfølgelig bare ikke til at sige, hvad det egentlig er socialisterne leger og nå .. nu har jeg glemt hvad jeg ville sige, men da det alligevel bare er noget jeg leger og jeg selvfølgelig da også er helt ligeglad med om min kommentar nogensinde kommer på der hvor jeg gerne ville lege at min kommentar skulle have været og da alle alligevel bare leger at de læser kommentarfelterne eller kun leger at de gider læse andres meninger og da i alligevel ikke kan vide om jeg bare leger at jeg hedder Ole Kjelmann eller om jeg skriver fra en Torboks og har investeret i en ekstra cpu eller lånt en andens IP forbindelse og således selvom jeg skriver fra Xs adresse alligevel ved nærmere granskning skulle vise sig faktisk at være person Z fra adresse W, ja, så er det jo lidt ligegyldig, men det er selvfølgelig også bare noget vi leger. Tak for at jeg kunne få lov til at lægge en kommentar, tror jeg dropper at stemme næste gang, det virker til at være lidt spild af tid og jeg har også noget andet jeg kan lege den dag.

  2 Borgerkrigen bliver svær at lege, når man ikke få udleveret våben ved starten, hvornår får vi vores våben?

  God artikel i øvrigt, Tak til Mads for at holde fanen højt, god lignelse, den vil jeg huske, jeg ved det ikke er noget, du bare leger. Undskyld jeg ikke gider læse korrektur og adskille sætninger for de andre børn med kommaer, men jeg har mange andre kommentarer jeg skal lege, jeg vil skrive.

 7. Af ole larsen

  -

  Postvæsnet er jo nu ligesom forsvaret, politiet, hjemmeværnet, privatlivet, velfærdsstaten, sundhedsvæsnet, skolevæsnet, familietraditionerne, skattevæsnet, retsvæsnet og demokratiet (og sikkerheden mod kriminalitet, sygdom, uretfærdighed og social deroute) på vej mod afskaffelse, nedlukning og skandaløse forhold. Det næste bliver Danmarks og danskernes afskaffelse. En sort fremtid venter på os.

 8. Af ole larsen

  -

  Postvæsnet er jo nu…….. ligesom forsvaret, politiet, hjemmeværnet, privatlivet, velfærdsstaten, sundhedsvæsnet, skolevæsnet, familietraditionerne, skattevæsnet, retsvæsnet og demokratiet…….. (og sikkerheden mod kriminalitet, sygdom, uretfærdighed og social deroute)……… på vej mod afskaffelse, nedlukning og skandaløse forhold. Det næste bliver Danmarks og danskernes afskaffelse. En blodrød og sort fremtid venter på os. Merkels forlængede arme, lars uløkke, stine bosse og zenia osv. har sejret ad helvede til.

 9. Af Jesper Wormstrup

  -

  Af hjertet tak, Mads Holger, for dagens grin. Venlig hilsen fra Basel, Schweiz.

 10. Af Else Marie Arevad

  -

  Interessant vinkel… Hvad gør vi, når virkeligheden banker på døren? For det gør den jo allerede.

 11. Af Rikke Nielsen

  -

  Super indlæg og tak for dagens grin.
  Når du nu alligevel omtalte IC4, burde du måske i samme åndedræt nævne deres storebror 🙂

 12. Af jørgen mikkelsen

  -

  Endnu kan man godt bruge lidt galgenhumor i omtalen af den skæbne-krise Dan mark befinder sig i, men mere og mere ligner vores land en nation i frit fald. Forskellen på DK og Sverige mindskes for hver dag. Se snaph og den korte av.

 13. Af Jan Petersen

  -

  Mads Holger, et super indlæg. Iøvrigt rammende at bruge “det-lille-postkontor” som reference. Her, hvor jeg bor, lå indtil for ganske nylig – et rimelig stort posthus. Det er nu lukket og flyttet til byens Superbrugs i afdelingen for tobaksvarer, aviser og lotto. Apropos lotto – er “løkke-lotto” mon den nye trend? – lover ikke godt!

 14. Af Jonas K.

  -

  Det er godt du kan beskrive ikke-virkeligheden med humor som du gør. Det kræver store evner at være humoristisk over Danmarks tilstand.

  I ‘virkeligheden’ er det du beskriver jo bare DDR eller Sovjet Light, hvor man også konstant fik at vide hvor lykkelige de var, hvor rige de var, hvordan de sultede i kapitalistiske Vesten, hvordan ligestillingen havde frigjort kvinderne til slaveri på systemets fabrikker.

  Danmark er et Femi-Diktatur, et åndens DDR, størstetallet af danskere er hjernevaskede zombier, for hvem virkeligheden oftest først indtræffer når de selv kommer på plejehjem og oplever dansk ‘velfærd’ og ‘pleje’ – som for at bruge din allegori .- i virkeligheden ikke er pleje men fængsel og aktiv dødshjælp.

  Jo værre det går i det marxistiske diktatur, desto større må løgnen blive. Verdensrekord i lykkepiller bliver til en kollektiv falsk virkelighed af verdens lykkeligste.

  Nej, det er ikke særlig sjovt, det er faktisk dybt tragisk og sjælen dør i dette gustne femi-diktatur.

 15. Af jørgen mikkelsen

  -

  Indlæg 01.40 blev skjult

 16. Af jørgen mikkelsen

  -

  Tænke sig, hundredvis af skoler, hospitaler, kaserner, posthuse, boligblokke, rækkehuse, villaer, slotte, luksushoteller og institutioner er nu omdannet til migrant-centre.

 17. Af jørgen mikkelsen

  -

  DR fortalte idag at “man” har beregnet at der vil være 850.000 ikke-europæiske indvandrere i DK om ca. 50 år. Men det er der jo allerede!!! Og i modsætning til danskerne har de krav på boliger, jobs og familiesammenføring mv.

 18. Af jørgen mikkelsen

  -

  Svaret til jonas bedes venligst sat på

 19. Af jørgen mikkelsen

  -

  Ihvertfald er antallet af udlændinge og evighedsturister tæt på en million, og udgiften er ikke 16 milliarder, men nærmere 200 milliarder kr. pr. år.

 20. Af bo nielsen

  -

  Det undrer mig at danskerne nu er blevet så sløve og selvdestruktive at de uden protester eller demonstrationer lader sig skubbe ud i afmagt og undergang. Som får og tamkvæg lader de sig uden modstand føre afsted til endestationen??

 21. Af claus nielsen

  -

  Godt skrevet.
  Det er vel ikke bare det lille postkontor, vi leger?

  Hvad med “Det lille skattekontor”, hvor pengene bare er nogle papirpenge, vi ikke behøver passe på? Vi har fuld tillid til, at ingen kunne finde på at være banditter, evt i habitter og evt. udenlandske (UPS. Udlandet? De kender da ikke “Det lille skattekontor”?)

  Eller Matador, hvor grunden på Teknikerbyen 25, 2830 Virum (DONG) for to år siden blev solgt for et Mickey Mouse-beløb?

  Men sig ordet “Neger” og se hvad der sker….

 22. Af jørgen mikkelsen

  -

  Indlæg 01.40 bedes venligst frigivet.

 23. Af Wehrner von Braun

  -

  Som de øvrige kommentarister læste også jeg dit indlæg med et smil på læben, Mads. Så, tillykke med indmeldelsen i koret af pegende drenge, der kalder kejseren nøgen – eller er det mon et kor af udstødte, der ikke må lege med?

  Jeg deler din smag, men det smager mest af sure rønnebær.

  Hele livet er trods alt noget vi leger. Gudskelov.

 24. Af jan poulsen

  -

  Hvorfor skjules mikkelsens indlæg stadig efter over 24 timer? (01.40)

 25. Af Redigeringen her er meget mærkelig

  -

  Hej ho l ge r, hvorfor skjuler du saglige indlæg?

 26. Af Eller er den arrogant og højrøvet?

  -

  Hej ho l ge r, hvorfor skjuler du saglige indlæg?

 27. Af Christian Clausen

  -

  Jeg er også et offer. For jeg har nemlig gået i schweizisk skole. Når jeg efterfølgende har luftet min forbløffelse over det danske uddannelsessystem, har jeg kun mødt forhåning og tilsidesættelse. Jeg forstår ikke, at middelmådige færdigheder går forud for kompetence, at hovedregning er gammeldags og at sproglig formåen er umoderne. Men Mads Holger har med sit indlæg gjort det klart, at det meste er noget vi leger. Det er ikke rigtig for alvor, for hvis det går ud over nogen, eller gør ondt, så dømmer vi helle. Det gjaldt ikke alligevel.
  Vi skal være glade for at vi er et lille land. Var vi blot en halv gang større, havde store kræfter for længst grebet ind.

 28. Af Henning Svendsen

  -

  Danmark som en hoppeborg ja der kommer vi nok ind på andenpladsen førstepladsen indtager København den er ved at blive en Provins for sig selv !hoppeborgen med Løkke i spidsen har givet kommunerne for meget magt og pengene går til hoppeborge.
  Ja landbruget er også en kæmpe hoppeborg tæt fulgt af Højskoler -Gymnasier og AMU skoler så har vi alle disse udvalg-tænketanke -styrelser-råd rene hoppeborge
  Jalisten er lang og Mads Holger har kun løftet en lille flig

 29. Af Hul igennem?

  -

  Hr. Holger har jo så ret. Skidegodt Holger.
  Vi´kan også lege den lille madproducent, det er også noget vi bare leger, sandheden er at det er blevet så udbyttet og overbeskattet at producere mad (se landbrug, fiskeri, jagt!) at der snart ikke er nogen der gider.
  Til gengæld er der flere og flere der bare vil æde.. de kommer til at sulte.
  mvh

 30. Af Hul igennem?

  -

  Storartet hr. Kjelman. Også Dem.
  Mvh

Kommentarer er lukket.