Den konservative tipskupon

Af Mads Holger 33

Som de fleste sikkert har bemærket, er Det Konservative Folkeparti på vej ud i en veritabel dødskamp, og 100 års mestendels stolt danmarkshistorie er muligvis ved at være forbi, hvilket er ubeskriveligt sørgeligt. Den tragikomiske tristesse øges selvsagt blot af, at alle vore nabolande såvel som Europa som helhed betragtet i disse år oplever en massiv konservativ opblomstring, ligesom Danmark rent ideologisk og kulturelt gør det, men det er vist efterhånden ved at være alment kendt, at dette absolut intet har med Det Konservative Folkeparti at gøre. Senest gav dette her i weekenden anledning til endnu en stor analyse af den konservative nedsmeltning, denne gang i Information.

Den lange krises nu voldsomme eskalering skyldes, at opløsningen, der internt har været åbenlys gennem flere år, nu er ved at bryde ud i lys lus. Således har et nyt konservativt parti netop set dagens lys. Under det lidt ubehjælpsomme navn ”Vi Konservative” har den tidligere konservative folketingskandidat, Pernille Vermund, forsøgt at stifte et alternativ til det traditionelle Konservative Folkeparti. Vi Konservative forekommer unægteligt en desperat reaktion på Det Konservative Folkepartis ulyksalige situation og navnlig det gamle partis åbenlyst inkompetente ledelse, såvel politisk som organisatorisk.

Vi Konservative besluttede at offentliggøre sin stiftelse for nogle uger siden via et opslag på Facebook, der blev posteret ca. kl. 01.30 midt om natten. Partiets politik forekommer for de fleste lige så uklar og usammenhængende som selve Det Konservative Folkepartis, og indtil videre har man ikke præsenteret nogle karismatiske profiler. Rent organisatorisk lader Det Konservative Folkepartis inkompetence også til at være båret med over i det nye projekt, der end ikke er sikker på, at man har det navn, som man ønsker at gå til valg på. Man har altså med andre ord slået på glasset og præsenteret sig i offentligheden under et navn, som man enten ikke vil eller må hedde af juridiske årsager. Partiet har mig bekendt heller ikke noget logo og forekommer egentlig blot at have én enkel kvalitet, nemlig den at det positionerer sig som et alternativ til Det Konservative Folkepart, og meningsmålinger viser jo, at en manglende støtte til dette har appel til 97% af vælgerne. Hvis man går til valg på at distancere sig fra Det Konservative Folkeparti, må det indrømmes, at der i hvert fald er vælgerpotentiale i Danmark.

Imidlertid lader der i konservative kredse til at være bred enighed om, at Vi Konservative (eller hvad de nu ender med at hedde) aldrig når at blive en seriøs aktør i dansk politik, men partiet kan ikke desto mindre meget vel ende med at bringe det konservative Danmark i en situation, hvor både moder og barn mister livet i barselssengen, for skulle man alligevel forestille sig, at det lykkedes for de relativt få mennesker bag Vi Konservative at få indsamlet de 20.000 underskrifter, som en opstilling til folketingsvalget kræver, så er det en nærliggende tanke, at partiet måske på en god dag kan kapre mellem en halv og en hel procent af vælgerne og derved antageligt lægge Det Konservative Folkeparti til rette i den grav, mod hvilken moderpartiet målrettet har styret gennem mange år.

Senest forlyder det nu, at dette Vi Konservative overvejer at fusionere med et andet parti, der heller ikke er opstillet til folketingsvalget, nemlig Dansk Samling på den alleryderste højrefløj i Danmark, og hele det konservative landskab her til lands begynder så småt at ligne en tragikomisk krig mellem alle, hvis sidestykke vil være de fleste bekendt fra venstrefløjen i 70erne eller måske bedre endnu Monthy Pythons film Life of Brian, men hvorfor al denne elendighed og pinlige komik?

Svaret skal findes i kulturen eller måske rettere mangel på samme. Da Margaret Thatcher engang efter sin pensionering blev spurgt, hvad hun betragtede som sin største politiske bedrift, svarede hun: ”New Labour”. Nøjagtig på samme vis kan venstrefløjens mangeårige monopolisering af dansk kultur bryste sig af at have knækket selve stammen i den konservative identitet, for i konservative kredse i Danmark har man til forskel fra alle andre steder mistet sin identitet. Det var denne, der bl.a. tilsagde et konservativt menneske at have respekt for kompetence såvel som at have respekt for den fælles sag, men intet sted i Danmark finder man disse dyder svagere repræsenteret end netop i konservative kredse, der desværre har fået karakter af småborgerlighed, egenvilje, manglende dannelse og anstændighed.

Ikke desto mindre er der i den danske befolkning stadig denne massive konservative strømning, og grundet den totale opløsning aner mange konservative mennesker ikke, hvor de nu skal gå hen for at handle på dette veritable gedemarked.

Jeg har som vejledning til disse udfyldt nedenstående konservative tipskupon, så man kan orientere sig i basaren. Det skal præciseres, at kuponen både skitserer ideologiske konservative dyder, men også kompetencer, og således vil det være en fejlslutning at tro den, der klarer sig bedst i kuponen kampe, identisk med den rent ideologisk bedste repæsentant for konservatismen i Danmark (dette kan være tilfældet, men er det ikke per nødvendighed). Der gives som i de gode gamle dage to point for en sejr (1-tal), ét point for uafgjort (X) og nul point for nederlag (2).

Det skal endvidere præciseres, at aktører som Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er medtagede, hvilket måske vil falde nogen for brystet, da eksempelvis den liberale tanke er generisk væsensforskellig fra den konservative. Dette medgives uforbeholdent, idet der dog påmindes om, at mange oprindeligt konservative i dag nok overvejer at søge derhen, desuagtet at de ikke kan finde alle deres tanker repræsenteret her.

 

Færdig tipskupon

33 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Helt rolig nu, gadens højre parlament vil blive dannet – takket være tidligere DDR kommunist Merkel og nuværende franske socialist Hollande!

 2. Af Torben Johansen

  -

  Ja, de konservative er helt, helt nede i bund.
  Deres chance? Ja, de slås med LA om topskat-fjernelse. Det går jo overklassen nord for KBH ind for.
  Eftersom de jo hader DF, hvordan skulle de så gå sammen med Dansk Samling?
  Nej, det hele i Danmark er meget lig en sæbeopera i dag.
  At lade folk være medbestemmende – at lade borgere få folkeafstemninger om endda vigtige, væsentlige ting TØR man ikke.
  Danmark står ikke til at redde , det er helt sikkert. Danmark bliver aldrig, aldrig danmark som i 50-60’erne og lidt op i 70’erne . Nej, det er slut. Kan kun anbefale unge, at rejse væk -des værre!
  Løbet ER kørt.

 3. Af Helle Andressen

  -

  Super flot kommentar.

  Tusind tak Mads Holger.

 4. Af J Nielsen

  -

  Navnet er vigtigere end alt andet, og det helt rigtige for en udbrydergruppe må være:

  Stok-konservativt Folkeparti

  Med kampråbet, til taktfaste klaphatsalver:

  “Sta-tus kvo! Sta-tus kvo!”

 5. Af p jensen

  -

  Fin og intelligent kommentar. Men Danmarks nedtur begynder at ligne et frit fald fordi mange politikere er svagt begavede, historieløse, umodne, kyniske, korrupte, kortsynede, kommunistisk og feministisk tænkende eller ligeglade med deres eget lands fremtid. Valgloven/-systemet er forældet, så små sammenspiste kliker kan komme til fadet, og i ro og mag køre Danmark i sænk. Vælgerne er heller ikke for kloge, nu har vi tre klart radikale partier plus fem-seks skabsradikale. Plus DR, TV2 og pollertiken som alle tre er propagandaorganer for eu og indvandrings- og godhedsmafiaen. Og den frie demokratiske debat er hjemløs og stærkt nødlidende i næsten alle medier.

 6. Af r. vangkilde

  -

  DEN KONSERVATIVE IDE-OLOGI ! – ligger i det private fællesskab med værdier og erhvervsliv,
  og friheden til at skabe vækst med begrænset politisk omfordeling til en minimal offentlig
  sektor, OGSÅ kaldet de liberale erhverv, her trives kreativitet, effektivitet, kvalitet der kan
  konkurrere på den globale scene med vækst og investeringer, og samtidig forsvare og bevare
  de arvede danske værdier, modsat en uhæmmet socialpolitisk omfordeling.

 7. Af p jensen

  -

  PS: Vil foreslå at der også gives point for “familiepolitik”. Alle partier har svigtet på dette felt, så at tusinder og atter tusinder af mænd og børn er blevet frataget alle menneskerettigheder af et iskoldt marxistisk-feministisk familiebureaukrati. Evt. kunne man også give point for migrant-, forsvars- og grænsepolitik. (se snaph og 180 gr.)

 8. Af p jensen

  -

  Vi danskere bør gøre os klart, at hvis vi ikke får demokratiet op at stå igen, så at vi får mere fornuftige, hæderlige, loyale og knap så feministiske politikere på banen, så ender det i ragnarok-tilstande med kaos, anarki, endeløse rædsler og massedød mv. Se andre blogs herom plus jalving, urias, den korte og “politikerlede”.

 9. Af p jensen

  -

  Thatcher var noget af en iskold heks. Mona Sahlin faldt svenskerne i ryggen. Helle T-S var inkompetent og noget af en nitte. Og Merkel er en katastrofe. Den feminiserede Hollande ligesådan. Kvinderne flest er OK, men de politiserende kvinder er som regel håbløse. Feminiseringen af Danmark og Europa har svækket Vesten. Det kan ende i undergang.

 10. Af p jensen

  -

  PS: Den masseindstrømning af kulturfremmede som blandt andre pladderhumanisterne har iværksat, kan ende med kaos, gangstervælde, velfærdskollaps, sygdomsepidemier, terror og borgerkrige overalt i Europa om kort tid.

 11. Af p jensen

  -

  Se lille ørs blog kl. 17.30 den 10. okt.

 12. Af Tom Erne

  -

  Det konkluderes, at der i den danske befokning foregaar en “massiv konservativ stroemning”.
  Goer der nu ogsaa det?
  Der lader til at vaere en massiv nationalistisk stroemning, men saa sandeligt uden den kulturelle og dannede balast, som – i min optik – hoerer med til konservatismen.
  Gud, konge og faedreland er de grundlaeggende konservative byggesten. Hvad angaar Gud, er der vist ikke meget som taler for, at vi er paa en opadgaaende kurve. Kirkerne staar mestensdels tomme hen, og opfylder nu primaert en ceremoniel funktion ifm brulluper, begravelser, konfirmationer samt den traditionelle julegudstjeneste.
  Dyrkelsen af kongehuset staar ved, trods naeppe i en klassisk konservativ forstand, men snarere i en folkelig forstand.
  Faedreland absolut nutidigt, men igen ikke i et klassisk konservativ billed. Idag langt mere omhandlende, at vi ikke er interesseret i, at lukke andre ind i det.
  Den paastede konservative stroemning er ingenlunde konservativ! Den er nationalistisk, paa den enfoldige, tilbageskuende og lidt platte maade. Det er DF land!
  Den klassiske borgerlighed findes selvfoelgelig endnu, men smaat i en klassisk konservativ forstand. Og det er vel netop hvad “Vi Konservative” forsoeger at indkapsle. Successe’n fra DF og LA i en (u)skoen blanding.

 13. Af J. Han sen

  -

  Som de fleste sikkert har bemærket, er Det Konservative Folkeparti på vej ud i en veritabel dødskamp, og 100 års mestendels stolt danmarkshistorie er muligvis ved at være forbi.
  Skriver Holger.

  Den mest stolte del af de konservatives historie var i årene før Anden Verdenskrig.
  Da de konservative som stolte haner spankulerede rundt i gaderne iført brune uniformer.

 14. Af NIels Andersen

  -

  Nå, nå.

  Allways look on the bright side of life. De Konservative er da ideligt repræsenteret i Deadline og hos Clement af en syrisk født folketingsmand, som holder os løbende orienteret om, hvad han “forsker” i som agent hos det i Mellemøsten meget politisk aktive Hudson Institute, hvor meget af hans arbejde i følge ham selv består i at se tv. Dette kan jo fint klares både i og udenfor arbejdstiden. Denne folketingsmand er også radiovært og kan hverves hos Athenas, Arte, strongmind og sikkert flere med optræden “skræddersyet efter Jeres behov” (ligesom i DR og TV2). Han sælges desuden som en af landets mest eftertragtede foredragsholdere og UNDERVISERE, skriver (angiveligt) løbende bøger, tager ind i mellem en ekstra universitetsuddannelse, har i mange år været småbarnsfar, påtager sig gerne privat rådgivningsvirksomhed for folk i nød og er ofte bortrejst i ukendte ærinde, bor både i Washington og København og vil i de kommende måneder optræde som rejseleder til Jerusalem på ugelange rejser i arbejdstiden for Akademisk Rejsebureau. Skriver mange avisartikler og fortæller ofte, at han er en glødende forkæmper for ytringsfrihed, er blogger hos BT og kendt (og berygtet)for at slette kommentarer, der lødigt tilbageviser hans egne påstande. Søgte at blive opstillet hos Venstre men blev afvist med en bemærkning om, at i det parti arbejder man. Det må have været folketingsarbejde, man havde i tankerne. Hos De Konservative blev han lanceret som et scoop. Hele to gange endda. Denne person er Danmarks mest synlige konservative politiker.

  Sommetider tænker jeg, at danskerne har jord i hovedet. Eller måske rettere sand, ørkensand.

 15. Af NIels Andersen

  -

  Jeg glemte at nævne, at den omtalte folketingsmand har startet en bevægelse, hvor muslimske indvandrere helt manisk bruger ordet “vi” i alle mulige og umulige sammenhænge. Har set et læserbrev i mellemstørrelse, hvor ordet blev brugt omkring 50 gange i betydningen “vi danskere”. Uhyre brugt propagandatrick.

  Mads Holger, du glemte Nationalpartiet. Se præsentationsvideoen på Youtube med sangen om de rigtige danskere. De benytter muslimsk tegnsprog, strittende IS finger m.fl. Svinger med Dannebrog, som var det den sorte fane i krigens hus på toppen af kampvogne, bruger et Dannebrog som rygdække og smider det til sidst på jorden og strækker befriet armene i vejret. Lidt efter træder de på flaget, men det ser vi ikke, hvilket heller ikke behøves, alle kan regne ud, at det er uundgåeligt.

 16. Af Søren Revser

  -

  Det gik vist blot op for flertallet af Europas befolkninger, at Konservatisme ikke gjorde livet bedre for netop flertallet.

 17. Af Benny B

  -

  Det står så slemt til med Partiet, at dets nye “leder” Søren Pape`s eneste meritter at han er bøsse og skaldet.
  Eneste lyspunkt er det paradoks, at den eneste ægte konservative i partiet af samme navn, er indvandreren Naser Khader.

 18. Af Marianne Wagner

  -

  Hej Mads Holger!
  Dansk Samling er ikke et egentligt højrefløjsparti. Det er en etiket, som pressen og David Trads bruger, fordi de lever med et meget enkelt og enfoldigt verdensbillede.
  Dansk Samling er bare 20 år yngre end Det Konservative Folkeparti og har bare en sag, som kan udtrykkes med stifteren Arne Sørensens ord: For Kristus og Danmark! Ud fra dette tænkes al partiets politik. Og vi er særdeles levende og godt kørende med organisation, grundsyn og valgprogram.

 19. Af Niels Andersen

  -

  Marianne Wagner.

  Så er jeg nød til at spørge, hvad “for Danmark” mon står for i denne sammenhæng, for samtlige partier vil nok påstå, at de er “for Danmark?

  Hvis du er identisk med den person, der har skrevet læserbreve til JP, kan jeg kun opfordre dig til at skrive flere, for det er du god til.

  Mvh. fra en nej-siger den 3. december, der er varm tilhænger af David Camerons fire krav til EU.

 20. Af Niels Andersen

  -

  rettelse: nødt til.

 21. Af Niels O

  -

  @J. Han sen – 12. oktober 2015 4:38

  Det var KU. Get your facts right. Formanden Jack G. Westergaard blev også sidenhen væltet af brødrene Møller og ekskluderet. Efterfølgende kom Westergaard til Dansk Samling og siden DNSAP.

  Så denne hyggelige fætter har KU og DS til fælles.

 22. Af holger d p jensen

  -

  Da man på de fleste andre blogs kun kan sætte een eller fem linjer på ad gangen, må det tilrådes at læse diverse netaviser for at få et bedre overblik over hvad der foregår i Danmark og Europa.

 23. Af P Christensen

  -

  At MH anfører Konservative som økonomisk ansvarlig,
  må være i en ansvarspådragende og ikke fornuftig forstand.

  Det parti har eksempelvis sammen med V på boligbobleområdet (på bedste socialist måde) vist, hvordan man holder en fed fest og lader ikke-deltagerne
  om oprydningen.

  Helt på samme vis er de røde tilsvarende ufornuftige for så
  vidt angår årtiers import af sociale problemer og de deraf
  følgende udgifter, herunder til administration.

 24. Af Niels O

  -

  Wow. Mads Holger har fjernet eet af mine indlæg. Uden nogen forklaring.

 25. Af Jan Petersen

  -

  Jeg har aldrig forstået ideen med en åbenlys bøsse som formand for et konservativt parti. En konservativ skabsbøsse er langt mere “legitimt”. Dem har der været flere meget pupulære eksempler på, og som eftertiden har vist – ikke blot skabsbøsser men også pædofile. WOW!

 26. Af Niels O

  -

  Jan Petersen – 12. oktober 2015 16:25

  Idiot.

 27. Af Jan Petersen

  -

  Den skinbarlige virkelighed har alle dage vist sig at være lidt mere nærværende end rene fantasier!

 28. Af Helge Nørager

  -

  “Af Jan Petersen – 12. oktober 2015 16:25

  Jeg har aldrig forstået ideen med en åbenlys bøsse som formand for et konservativt parti. En konservativ skabsbøsse er langt mere “legitimt”. Dem har der været flere meget pupulære eksempler på, og som eftertiden har vist – ikke blot skabsbøsser men også pædofile. WOW!”

  Tjaa man må jo formode du ved hvad du taler om, måske dine personlige erfaringer, ellers hvem tænker du på ?.
  Du skriver noget lort om andre, og nu vil vi gerne vide hvad du ved om pædofile, også de konservative.

 29. Af Jan Petersen

  -

  Jeg skriver ikke noget person orienteret heller konservative i noget bestemt land. Alligevel kan de billedsprogede straks hæfte et lokalt billede på teksten. Meget godt gået!

 30. Af Peter B. Jensen

  -

  Jeg tror at problemet er netop ting som ‘den konservative tipskupon’. En masse superlativer om hvem ‘vi’ er, men ikke meget realpolitik eller ideer. ‘Organisatorisk kompetent’ og ’socialt ansvarlig’ er smukke floskler, men hvor ser vi det konkret i den førte politik og mandaternes stempel?

  Ikke at jeg tror der er megen fremtid i endnu et parti, som blot vil grænsebomme og lavere skatter. Men politik handler meget om personkredsen og markedsføring. Og der har ‘vi konservative’ da den fordel endnu ikke at være skandaleramte – samt at skat og muslimer får visse folk til at se så rødt, at de overser resten af paletten.

  At Mads Holger ikke blev stemt ind tyder vel på, at også konservative vælgere ønsker indhold. Og jeg tror han helt har misforstået ungdom, hvis han fejlfortolker deres nysgerrighed for livslang passion. Ungdommen synes at afsøge det hele, fra radikalt islam over human puritanisme til ekstrem liberalisme – vel for at finde de svar, som vi ikke kan lære dem.

  Vi er jo ikke trænet til at håndtere globale problemer, den invasive teknologi, rettigheder uden myndighed, og alt det, som oplysningstidens orakler ikke skulle forholde sig til. Vi er opdraget industrialister, med stort I, der forstår verden gennem vores vante systemer – penge, produktion og politik.

  De rigtigt konservative ville nok ligge på venstrefløjen, nu om dage. Ikke modstandere af flygtninge hvis land ligger i ruiner, og hvis kultur er udsat for vestens vrede – samt imponerende arsenal. Det kunne jo også gå galt i vores land en dag.
  Ikke så blindt sige at Løkke skal lede, for at bevare deres position i en flertalskoalition, der kan tælle 90.
  Ikke emneblinde for den naturødelæggelse, der truer land og rige.
  Og de ville ikke være modstandere af staten, der trods alt synes at tage flere hensyn til vores ret, og vare om vores privatlivsforhold, end nogen af alternativerne.

  De ville modsætte sig markedets transnationale respektløshed, der lige så glad sælger os kinesisk – som de sælger os til Kina.
  Af tåber i nationaltrøjen, der tror vores land består uden omverdens velvilje, og end ikke ser den amerikanske hånd i dukkeføringen – der gør mere ondt på vores kultur end alverdens moskeer.
  Og af polemikere, der leger politikere.

 31. Af h d p jensen

  -

  En del af bloggerne rundt om og her, udtrykker sig forblommet, indpakket og indirekte, men alligevel til fordel for en nedlæggelse og islamisering af vores land, kultur og velfærd osv. Dem om det. Læs hellere Berl. fremragende kronik “EUROPA GRAVER SIN EGEN GRAV”. Eller læs snaphanen, 180 grader, urias, den korte og politikerlede om hvordan Borgens flertal er ved at GRAVE EN GRAV FOR DANMARK..!!

 32. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ J. HAN SEN

  Inden du kommer for godt i gang med kun at have øje for visse højrefløjssocialisters adfærd i 30-erne vil jeg minde dig om at venstrefløjssocialisterne også marcherde i gaderne.
  Med historisk afstand burde du have forståelse for 30-ernes konfrontationer.
  At lediggang er roden til alt ondt, siger gammel folkelig visdom, hvilket vi til fulde oplever nu omstunder med 40-50 mio arbejdsløse i Europa og de strømme af unge mennesker som flygter fra fattigdom arbejdsløshhed og lokale konflikter i Afrika og den muslimske verden, som vil resultere i at de velfærdssamfund vi har opbygget vil kollapse under byrden, så vores trygge verden står for fald, sat over styr af overoptimistiske drømmerier.

  Hvis vi havde udviklet vores samfund med konservativt mådehold var vi ikke havnet i den nuværende misere.

  I vores grådighed ville vi have det hele, her og nu- så nu kollapser drømmene, og vi står overfor alvorlige udfordringer som let kan ende i voldsomheder, som vi oplevede i 30-erne.

 33. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Det er sikkert som Amen i kirken, at Mads Holger vil finde sig en anden politisk platform end Det Konservative Folkeparti inden for et år eller to.

  Det er jo det hans indlæg handler om.

  “Tipskuponen” er jo slet skjult selvforherligelse:

  Se. Sådan er jeg. National, kristen, økonomisk ansvarlig og så videre.

  Sådan er I andre ikke.

  Mads Holger vil sikkert gerne i folketinget.

  Gad vide hvilket parti han melder sig ind i?

  Og forklaringen han vil give?

  Den bliver sikkert yderst “velformuleret”.

Kommentarer er lukket.