Mit eget valg

Af Mads Holger 35

Jeg har om sider lagt folketingsvalget bag mig og er taget på en tiltrængt ferie. Dermed har jeg endelig også fået en mulighed for lidt sjælefred og ikke mindst for at se lidt roligt tilbage på de seneste ugers ekstremt turbulente begivenheder. Jeg mener i al beskedenhed selv, at jeg har haft et begivenhedsrigt liv, men denne valgkamp har unægtelig været noget af det mere spektakulære, jeg har oplevet i dette.

Vi kører den ind med Naziislamisme

Alting er gået skævt for Det Konservative Folkeparti i 2015 med sager om ubetalte regninger, retssager og afsløringer af interne bagvaskelsesforsøg udført af partiets egen pressetjeneste, men kort før valget kom så Det Konservative Folkepartis største glansnummer, den berygtede STOP-kampagne. Man havde af uforklarlige årsager øjnet dette problem med kombinationen af en mellemøstlig monoteistisk religion og den pangermanske ariske ideologi fra 30erne. Nu skulle det gode gamle Konservative Folkeparti vinde vælgerne tilbage ved at sætte ind mod disse såkaldte naziislamister, som dog de færreste i befolkningen lod til at have haft mærkbare problemer med. Imidlertid skulle partiet også sige STOP til alt muligt andet f.eks. tyven, kriminelle østeuropæere og fotovogne. En campingkonservatisme var født. Kampagnen blev næppe overraskende en gigantisk fiasko og skabte en massiv splittelse i partiet, som blev den umiddelbare optakt til valgkampen. Navnlig på den konservative højborg Frederiksberg udtrykte man bestemt ikke begejstring for kampagnen, og i dag ved vi også, at Det Konservative Folkeparti helt spektakulært har mistet sit folketingsmandat på Frederiksberg, hvilket er et lille stykke trist danmarkshistorie. Med Grundtvigs citat in mente skaber ordet, hvad det nævner, og konservative sagde stop for så at blive stoppet.

Valgets udskrivelse og START

Selv lagde jeg bestemt ikke skjul på min egen skepsis over for denne strategi, hvilket jeg sammen med professor Ditlev Tamm bl.a. udtrykte på forsiden af Information, og kort efter valgets udskrivelse gik min individuelle kampagnestab og jeg i gang med at udarbejde en anden kampagne end partiets officielle. Jeg kunne ganske enkelt ikke få mig selv til at følge partiets linje og gå til valg på at stoppe naziislamister m.m. I stedet besluttede vi at lave en kampagne, der hed START med fokus på alle de positive politiske budskaber, som konservative havde (eller burde have). Det handlede primært om værdier samt netop om at få genstartet Det Konservative Folkeparti. Jeg har siden været meget stolt af derved at vise, hvorledes man kan være konservativ på flere måder, samt af at kampagnen i al beskedenhed blev en succes, der påkaldte sig enorm opmærksomhed, men desværre også internt bragte mig på yderligere kant med partiledelsen. Man var her stærkt skuffet over min individuelle kampagne, hvilket man skrev og gjorde mig bekendt med i overordentligt klare vendinger.

Eksklusion fra cirklen

Det Konservative Folkeparti vil ikke være dem, der samler Danmark, som når vi her ved midsommer mødes om bålet. I stedet er man mere interesseret i at sidde med ryggen til arnens lys og varme for med blikket vendt ud i mørket at våge nidkært, at ingen trænger ind i den lukkede kreds, der selv slet ikke har ofret opmærksomhed på, at ilden bag dem i den grad er ved at gå ud og nu kun lader enkelte gløder tilbage. Min undsigelse af partiets evindelige stop førte således til, at man midt under valgkampen begyndte at tale om, at jeg måtte ekskluderes fra kredsen. Jeg hørte selv rygterne første gang midt i valgkampen, og gennem de følgende dage fik jeg dem bekræftet af flere centrale kilder: Jeg ville blive ekskluderet umiddelbart efter valgets afholdelse.

I regnvejr på villavejen

Jeg kan huske, at min kampagneleder, Kasper Grubak, og jeg telefonisk fik nyheden om min forestående eksklusion definitivt bekræftet på en villavej nord for København, hvor vi stod i silende regnvejr med nogle af de sidste valgplakater, der skulle op i lygtepælene. Det var tidligt på aftenen, og vi var trætte på vej ned til en velfortjent fyraftensøl med de mange andre frivillige, der i løbet af dagen havde hjulpet forbilledligt til. Det var helt surrealistisk. Vi havde arbejdet sammen gennem et år, investeret en hel del penge, tid og senest hårdt fysisk arbejde i denne valgkamp, og ca. en uge inden spændingens udløsning fik vi så meldingen om, at det alt sammen kunne være det samme, om end man ville vente med officielt at udmelde eksklusionen til efter valgets afholdelse for ikke at trække mere uheldig opmærksomhed til det allerede skandaleramte kriseparti. Det er sådan set ikke nogen nyhed og er allerede blevet gengivet på bl.a. P3.

Hvad gør vi nu, lille du?

Vi gik i tørvejr i et busstoppested og sad så der og drøftede sagen med en våd smøg i mundvigen. Skulle jeg trække mig øjeblikkeligt ud af valgkampen, eller skulle vi blot stå det igennem? Vi besluttede efter kort men grundig overvejelse at tage det med oprejst pande og gøre det sidste, inden vi gik ned for at mødes med de andre frivillige, som vi gjorde en dyd ud af ikke at involvere i de dårlige nyheder, der nok ikke just havde styrket moralen, de havde været i gang hele dagen. Et vist element af frejdig galgenhumor prægede samtalen, mens vi gik, og vi drøftede bl.a. at klynge mine sidste valgplakater op på hovedet, men besindede os dog til en mere moden tilgang. I stedet aflyste vi stort set alle mine sidste debatmøder o.lign. Når man er erklæret en færdig mand, er det sgu lidt svært at finde motivation til at stå tidlig op lørdag morgen for at tage ud i Ballerup Centeret og mødes til debat med Pia Kjærsgaard. Det er unægtelig også lidt svært at bede folk om både arbejde, støtte og stemmer til en sag, der øjensynligt er tabt på forhånd, så vi lod det blive imellem os i en lille skare, men gennem de kommende dage spredtes nyheden også i partiet, hvorved flere støtter sprang fra min kampagne og i øvrigt opfordrede mig til at indstille samme, da det forekom et tidsspilde.

Den døende patient og de hjælpende hænder

Jeg fortryder imidlertid ikke, at vi valgte at stå det igennem, selvom det var mærkeligt at hænge plakater op for et parti, som jeg var ved at blive smidt ud af. Jeg havde dog forud for de dårlige nyheder indgået en aftale om at give et længere interview til Politiken, og jeg gennemførte også dette. Her lod jeg mig bl.a. citere for, at vi havde følt os som en læge, der prøvede at genoplive den døende konservative patient, som slog ud efter den hjælpende hånd i sin febervildelse. Interviewet udkom tirsdag den 16. juni, hvor det bl.a. havnede på avisens forside. I dag, hvor valgresultatet er kendt, kan enhver ved selvsyn konstatere, at mine udtalelser var fuldkommen korrekte, og jeg står helt og aldeles ved dem, ikke mindst med tanke på at jeg på daværende tidspunkt lige såvel kunne tale rent ud af posen.

Ballet på Bernstorff Slot

Nogenlunde samtidigt besluttede vi, at vi selvsagt ikke ønskede at deltage i partiets officielle valgfest i København. Det ville ganske enkelt være for upassende for begge parter, og jeg kontaktede derfor i stedet Bernstorff Slot med henblik på at holde en privat fest for navnlig alle de unge mennesker, der så forbilledligt havde hjulpet til. De havde om nogen fortjent det, og vi kunne lige såvel sørge for, at der var stil over det, og gå ud med et brag, hvilket man må sige, at vi gjorde. Samtlige frivillige sang Kong Christian omkring flygelet, og der var en meget rørende stemning, mens de for partiet katastrofale valgresultater tikkede ind på slottets opsatte storskærme. Stemningen var varm og hjertelig, men også mærkelig, og således følte jeg mig også selv lettet, som jeg stod der på slottet og skrålede kongesangen sammen med ca. 50 unge mennesker, hvoraf en stor del var lettere berusede konfirmander i deres bedste habitter. Det oplevedes på sin egen absurde vis temmelig poetisk. (Jeg mener, at nogen filmede det og skal se om ikke jeg ved lejlighed kan frembringe dette).

Ind på Borgen

Min kæreste og jeg blev kørt ind på Christiansborg. De fleste af de tilstedeværende her var efterhånden ligesom resten af partiet bekendt med, at jeg ikke havde nogen politisk fremtid, og ganske rigtigt havde partiet da også meldt eksklusionen ud til pressen sidst på valgdagen, hvor diverse journalister i håb om en kommentar begyndte at ringe for at foreholde mig dette.

Absurde og nøgne regeringsforhandlinger

Jeg ønskede ikke at kommentere sagen, før det var officielt, hvilket det som forventet så blev fredag formiddag, hvor jeg vågnede med nøjagtig 243 ubesvarede opkald på min telefon. Grundet det uhyre tætte valg spekulerede man i, hvad der ville ske, hvis folk mod al forventning alligevel i stor stil havde stemt på mig på trods af eksklusionen og den efterfølgende palaver. Så ville jeg som påtvunget løsgænger i tilfælde af valg principielt kunne udpege landets næste statsminister, da blokkene som bekendt endte med kun ét mandat til forskel. Jeg blev ringet op af et hav af journalister og sågar også af nogle prominente socialdemokrater, der ”bare lige ville høre, hvordan og hvorledes, hvis nu og såfremt…” Jeg havde ikke haft tid til at klæde mig på efter badet og vandrede splitternøgen rundt i køkkenet med en smøg i munden og den konstant ringende telefon for øret. Det var nogle hektiske timer, men netop med kendskabet til, hvordan sagerne stod sig, følte jeg dette scenario temmelig udelukket, og ganske rigtigt indtraf det da ej heller. Senere samme dag meddelte jeg partiet, at jeg udmeldte mig, og at der ingen grund var til nøde mig hertil. Man skal undlade at færdes, hvor man ikke er velkommen.

Farvel, men også tak

Nu er denne besynderlige valgkamp omsider forbi, og selvom det har været en bittersød oplevelse, kan jeg alligevel ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, når jeg ser tilbage på dette sindsoprivende forløb, der unægtelig også har været noget af en oplevelse samt ikke mindst ved flere lejligheder har gjort mig decideret rørt. Jeg ville dog lyve, hvis ikke jeg medgav, at det også har været nogle strabadserende dage, men jeg finder i det store og hele oplevelserne som en større anledning til taknemmelighed end bitterhed. Bittert var det dog alt andet lige, at Konservative Folkeparti mistede næsten hver tredje af de få tilbageværende vælgere og dermed som ventet fik endnu et historisk dårligt valg med en vælgeropbakning på kun 3,4 %. Partiet er nu Folketingets absolut mindste og med kun seks mandater klart overhalet af Alternativet med partifeen Jytte Abildstrøm på harmonika. Jeg har som de fleste andre overordentligt svært ved at se, hvordan Det Konservative Folkeparti kan overleve, om end jeg alting til trods håber, at det lykkes. Naturligvis er jeg ked af, at jeg ikke selv fik mulighed for at hjælpe med at bringe partiet tilbage, for jeg brændte oprigtigt for sagen, men sådan skulle det ikke være, og dog skal i det store og hele herfra lyde en tak for et folketingsvalg, som bibragte mig en besynderlig hovedrolle.

35 kommentarer RSS

 1. Af Kjeld Holm

  -

  Kære Mads Holger Jeg vil som medlem af Det Konservative Folkeparti gerne sige undskyld for den behandling, du har fået. Jeg er medlem af partiet i Københavns Storkreds og kan bekræfte, at vi også fik meldingen om din eksklusion nogle dage før valget. Jeg overvejer nu mit fremtidige medlemskab af partiet men vil gerne sige tak for din indsats alligevel.

  Mvh.

  Kjeld Holm

 2. Af Frank Andersen

  -

  Tak for brølet Mads Holger. Langt hen ad vejen spot-on og forhåbentligt trods alt så meget en øjenåbner for C at der korrigeres kurs… Det er jo ikke just en supertanker længere 😉 Super ærgerligt at det skulle gå sådan her..

  Mvh Frank J. Andersen

 3. Af Henrik Knage

  -

  Op på hesten igen Mads Holger – det er kun misundelse og en dårlig undskyldning, fordi de “gamle spøgelser” er bange for dig.

  Bare fortsæt du 🙂

 4. Af Pia Lång

  -

  Mads Holger. Jeg er meget enig i, at Det Konservative Folkeparti synes at have danset sidste dans – og at de bestemt traf nogle besynderlige beslutninger op til valget. Når det så er sagt, kan det ikke komme bag på dig, som bærer rundt på et ret godt hoved, at i dét øjeblik du skaber din egen linje – og dermed din egen kampagne – well; så er du ikke part af partiets samlede budskab. Ingen ville have klappet dig på skuldrene for en egen kampagne, midt i den samlede kampagne.

 5. Af Jan Johannesen

  -

  Kære Mads Holger

  Tak for dit forsøg, havde jeg kendt til forløbet var mit kryds ikke endt ved c.

  Håber vi ser dig i politik på et senere tidspunkt

 6. Af Jørgen F.

  -

  Klimaforandringerne ta’r den sidste konservative … altså ham, der overlevede naziislamisterne.

 7. Af Henrik Knage

  -

  Det er let at være konservativ i Danmark – kender flere. De holder lav profil og taler nødigt om penge i det offentlige rum.

  Til gengæld er det svært at være konservativ politiker i Danmark, uden at komme nærmere ind på substansen i samme – og slippe heldigt afsted med det.

  M.h.t. løsgængere og digtere. Hvem Fanden gider være digter, med hang til vold?

  M.h.t. løsgængere der lever som grever og baroner, og kører rundt i dyre biler og har “omgang” med skønne kvinder – og ønsker det samme for alle vi andre!

  Kan du udtrykke “tesen” – så har du 4 år nu til at gøre det endnu bedre.

  Fortalt på en anden måde : Du har intet at miste, men alt at vinde…

 8. Af J. Kjær

  -

  Tak for din vinkel på “postyret ” omkring din farverige personlighed.
  Der burde sidde folk i Det Konservative Folkeparti med dårlig smag i munden over deres nærmest pinlige behandling af et partimedlem.

  Du ville have været et frisk og tiltrængt pust i et parti der virkelig mangler karisma, troværdighed og interessante politikere….
  Håber du vender stærk tilbage☺

 9. Af Henning Krogh

  -

  Maaske sku vi to starte Seniorpartiet.

 10. Af Jørgen Sonnergaard

  -

  Et gruk apropos Mads Holger:

  Den fæleste idiot, jeg har kendt,
  er ham, som tillige er intelligent.

 11. Af Rene Jensen

  -

  Mads “Altid Bedrevidende” Holger, du har åbenbart fået HELE din fanskare til at skrive støttende indlæg til dig.

  Jeg har sjældent set og hørt så arrogant og virkelighedsfjern en politiker, som Mads H.

  Har han virkelig haft den opfattelse, at man kan svine det part til, man stiller for, på den måde, som han har gjort.

  Tror man virkelig, at man uden konsekvenser, kan udbrede i medierne, at ens politiske kollegaer mangler “intellekt kapacitet”.

  Takker de højere magter for, at Mads H., ikke kom i Folketinget…

  Jeg skal lige påpege, at jeg ikke stemmer Konservativt, men jeg kan nemt se, når en person stiller sig over fællesskabet.

 12. Af Finn Bjerrehave

  -

  Polik er hårdt arbejde, uden genveje, og dette spind er du Mads Holger fanget i, og ved at forlade den Konservative tanke, fortæller mere om dig end du ønsker at høre.
  Konservativ i 50 år. finn Vig

 13. Af Allan Nielsen

  -

  Jeg vil ikke sige at Det konservative “folkeparti” har skudt sig selv i foden, for jeg mener de har skudt sig selv i hovedet. Nu har jeg aldrig været konservativ folkepartist, men Mads Holger kunne få mig til at overveje at blive det, men det er jo ikke muligt nu da tåberne har ekskluderet ham.

 14. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  2008: Bendt Bendtsen, “Mr. 10%” går af. Den generelle opfattelse er, at det ikke er HAM, der kan få partiet tilbage til velmagtsdagene.

  Dagen efter valget, sep 2011, Lars Barfoed: “Det er nu tid til at genrejse partiet.” 4.9%

  Dagen efter valget, jun 2015, Søren Pape Poulsen: “Jeg stiller mig i spidsen for et genrejse partiet.” 3,4%

  2018-19?

 15. Af Christian Livermore

  -

  Erkend det nu: Du er ikke konservativ, men en slags kulturradikal anno 1910…

  PS. Hvad var der galt med stop islamisme-kampagnen? Islamismen er vor tids totalitære trussel – som nazismen og kommunismen var det tidligere…

 16. Af Poul Fogh

  -

  Kære Mads Holger
  Du har i den grad skilt dig ud i denne valgkamp. Din holdning om at snobbe opad (i.e. at man med konservative værdier mener at man er nødt til at gøre det bedre og stræbe efter at være et forbillede og en rollemodel) blev ikke vel modtaget i partiet, ligesom din modstand mod STOP kampagnen ikke var velset. Disse to standpunkter ligger mit konservative hjerte nær, for konservative værdier er at være rollemodel og ikke at være protestbevægelse.
  Loyalitet er også en konservativ værdi, og man har som kandidat ret til at forvente at partiet kan oplyse én korrekt om hvad der skal stå på en stemmeseddel m.m.

  Grunden til at du ikke fik min stemme, er at loyalitet også er at man – uanset hvor frustreret man er – ikke stikker knive i ryggen på ens partiorganisation inden valget er ovre, – og det gjorde du med “døende patient” indlægget. Det er en “whiner”, og det er IKKE en konservativ værdi. De konservative har en tradition for at være splittede og lave den slags, men du har misforstået timingen, det er noget der sker når der ikke er valgkamp.

  Jeg ville ønske at konservative kandidater ville holde sig til at sige hvad de ville arbejde for og iøvrigt følge den gode skik, at har man ikke noget pænt at sige om andre, så siger man ikke noget. Dette kunne være et fantastisk citat til medierne, hver gang de opfordrede til mudderkastning. Som du selv kunne have sagt: Skal barren ikke liiige sættes lidt højere?

 17. Af Kristian Andersen

  -

  Jeg fatter slet ikke at du overhovedet ville stille op for sådan et parti?

 18. Af søren christensen

  -

  Hej Mads Holger Norgaard Madsen,

  Man skal være blind og døv for at se dine ideer ikke er hører hjemme i det konservative “tankegods” . Men du var åbenbart ikke konservativ nok for de NaziKonservative.

  Du har fået en urimelig behandling.

  Jeg kender dig sporadisk og vi har talt sammen fra tid til anden. Det er rent vrøvl når folk kalder dig arrogant (og intelligent..ja.. jeg er ikke altid enig med dig)…. men jeg synes du har gode ideer, som kan bringe vort land videre. Du har endvidere altid talt og lyttet interesseret når jeg har opsøgt en samtale med dig.

  Jeg vil ønske flere politikere var som dig. Sagde hvad de mente og er tilgængelige når man vil tale om hvad som skal ske med vort land på lang sigt.

  Det eneste glædelige er, at der er en betragtelig underholdningsværdi i at følge den konservative folkepartis dødskamp… det parti dør med rette. Men den konservative ideologi kommer ikke til at dø… det er kun de Nazikonservative som er på vej i helvede.

 19. Af Peter K. Hansen

  -

  Mads Holger har ret, den desperate og pinagtige Stop-kampagne var det endelige bevis på at Det Konservative Folkeparti i dag er helt uden format. Muligvis kan skyldes skydes på reklamebureauet, men hvem valgte bureauet og godkendte kampagnen? (Det har næppe været Per Stig Møller, mon ikke snarere det var partiets reelle leder Brian Mikkelsen?). En endeløs strøm af dårlige sager og en række pinagtigt skingre meldinger fra partiet og dets ansatte, har sat det hele i relief. De gode er væk, amatørerne har sejret – og hos Liberal Alliance kan man næppe tro sit eget held, den største konkurrent har elimineret sig selv.

 20. Af Søren Rasmussen

  -

  SKRÅREMSPARTIET….

  Hvorfor blev Christmas Møller aldrig indviet i SOE og denne hemmelige tjeneste?

  Briterne stolede ganske enkelt ikke på ham – de havde meget mere tillid til selv BOPA (Borgelige Partisaner), som var en ren kommunistisk organisation i Danmark.

  Det Konservative Folkeparti udviklede sig i 1930’erne til en nazistisk bevægelse (ligeså gjore småbønderne i Danmark repræsenteret ved det radigale venstre).

  Derfor!

 21. Af Ole Eriksen

  -

  Hvad er den rigtige reaktion over for naziislamister, tyve og kriminelle østeuropæere – skal de stoppes eller støttes? Enig i, at fotovogne ikke skal stoppes – de afslører jo netop kriminelle.
  Billedet med patienten og lægen siger mere om MH´s selvovervurdering end om Det Konservative Folkepartis problemer. Med et kæmpeego og en stålsat individualisme kan det være svært at forstå, at et partis kandidater ikke selv kan bestemme partiets politik, men at der må være fælles fodslag.
  I øvrigt mener jeg, at MH i almindelighed gør en god figur i den danske samfundsdebat, så held og lykke til dig, Mads Holger.

 22. Af preben jensen

  -

  Det er temmelig uhyggeligt at mange på den røde fløj hele tiden forsøger at bagatellisere den islamiske trussel.

  Selv efter at ISIS har huseret i Nordirak og Syrien med massemord på civile, selv efter at Boko Haram har terroriseret og myrdet titusindvis af uskyldige i flere afrikanske lande, selv efter at der har været mange tusinder af terror-aktioner rundt om i verden, foretaget af slamister, mener de rødradigale stadig at Danmark skal tillade masseindvandring af islamister….??? 🙁

 23. Af p jensen

  -

  PS: Lige for klarheden skyld: de rødradikale mener at det er berigende med masseindvandring af stridbare og voldelige kulturfremmede. Trods omfattende terror og tortur og hundredtusindvis af mord rundt om. Er det ikke uforståeligt……. eller hvad?

 24. Af p jensen

  -

  PS: Lige for klarhedens skyld: socialdemokraterne, SF, EL og de rødradikale mener at det er berigende med masseindvandring af stridbare og voldelige kulturfremmede. Trods omfattende terror og tortur og hundredtusindvis af mord rundt om. Er det ikke uforståeligt……. eller hvad?
  ………………………………….

 25. Af Jakob Skouboe

  -

  Kan du ikke lige pille alle dine mange valgplakater ned i Gentofte, inden du holder ferie?

 26. Af Søren Rasmussen

  -

  Kære Venner,

  man må ikke lade sig drive som sivet efter vinden – det er vi mennesker alt for kostbare til.

  Det konservative folkeparti er på ingen måde et eksempel til efterfølgelse – det er derimod NOGLE af deres ledere – der har bevaret deres tro på medmennesket og på egen overlevelse.

 27. Af Karsten Sørensen

  -

  Hej Berlingske. Nu forstår jeg bedre, hvorfor der udelukkende er positive kommentarer her på bloggen:)

  Selvom min kommentar var lidt negativ, så var den inden for retningslinjerne og bestemt ikke grov. Når nu siderne her lægger op til tovejskommunikation, så er det da relevant at fortælle skribenten, hvordan han bliver opfattet – særligt når han er en person, der ikke selv er bleg for at komme med sine “diagnoser”. Så må han da også kunne tåle at høre andres mening, eller hvad?

  Mads Holger VAR min yndlingstosse ved Folketingsvalget 2015, han slog Yahya Hassan og Uffe Elbæk med længder, det må jeg da gerne fortælle ham. Så er der i det mindste sket noget positivt for de 100.000 kroner eller hvad det nu var, der blev postet i kampagnen.

 28. Af Emilie F

  -

  K. S.
  Nå har du også opdaget det, Jeg stillede bare et spørgsmål.
  M H kritisk dialog er vel det et demokrati består af .

 29. Af Vjørn Sørensen

  -

  2/3 af befolkningen stemmer på fordelingspartierne, 1/3 stemmer på vækstpartierne.
  De konservative plejede at være embedsmændenes, administratorernes og de erhvervsdrivendes parti.
  Proletariseringen af akademikere og embedsmænd, gør at de fleste af dem stemmer til venstre for midten. Tag dommerne, de er i dag ræverøde.
  Den proletariserede “elite” uden intellektuel hang til fordybelse præger samfundsdebatten, og for at stoppe diversiteten har man opfundet politisk korrekthed., som bruges til at svine anderledes tænkende til.
  At de pæne borgerdyr undviger at lade sig tilsvine er forståelig, men det har også medført at der ikke føres en begavet debat i dagens Danmark.

  Fat mod men det varer en rum tid endnu inden vores nuværende forkvaklede elite uddør.

  Vi kan kun håbe på at kommende generationer vågner op.

 30. Af P Madsen

  -

  Kære MH,
  Du var i alt fald medvirkende til jeg ikke kunne stemme Konservativt ved valget.
  Din manglende borgerlige ballast, respekt for selve det at arbejde, og din selvcentrerede optrædende svarede til dét vi ser fra storbytossernes nye Reality Show, nemlig Alternativet. Mon ikke du er velkommen der, om du vil fortsætte dine “politiske” ambitioner?

 31. Af William Kern

  -

  Mon Mads Holger nogensinde har tænkt over, at hver eneste sætning, du skriver fortæller utrolig meget om dig selv, og næsten intet om dem, du ikke bryder dig om. Kender du begrebet “selvransagelse”? eller er du i bund og grund så ubegavet, som dine laange artikler giver indtryk af?

 32. Af Peter Bruno Holmgren Gerckens

  -

  Et stort og ansvarsbærende parti i dansk politisk historie, som det Konservative Folkeparti
  – med en lang række store profiler indenfor og udenfor skiftende regeringer – vil helt sikkert
  opleve nye opgangstider. Som støtteparti for en kommende regering, vil der være rig mulig-
  hed for at præcisere partiets politiske linie.
  Det Mads Holger her skildrer, er et parti i indre splittelse og manglende focusering, en
  situation alle i partiet, men især partiets ledende personer har til opgave at få rettet op på.
  Et arbejde der er blevet sat igang – som en klar målsætning for de kommende år.
  Derfor Mads Holger, har du taget afgørende fejl – det er ikke en døende patient, det Konser-
  vative Folkeparti, som du har været medlem af, og som du har været en begejstret akti-
  vist for. Men det er i denne fatale, fejlatige og forhastede vurdering du på afgørende vis
  svigtede det, du mente at kæmpe for.
  I dette land er det ikke kotyme med aktiv dødshjælp, Mads Holger – og derfor måtte
  partiet nødvendigvis sige fra overfor dig. Det er en skam, at du lod det komme så vidt –
  for din egen og for partiets skyld.

 33. Af Henrik Pedersen

  -

  Hvad er meningen ?

  Jeg har fået slettet 2 indlæg, hvor jeg kaldte kronikken for narcissistisk.

  Har ikke før hørt om kronikøren, men bed mærke i den indadvendte kronik, der med ”jeg” og ”mig” udtryk er det mest navlebeskuende, jeg længe har læst.

  Hvorfor huser Berlingske ikke kronikører, der ikke er selvcentrerede, men som har et minimum af visioner for fremtidens Danmark frem for personlige kvababbelser , som næppe rager andre ?

  Kort og godt: denne selvoptagne kronik peger indad og er blottet for visioner.

 34. Af Axel Eriksen

  -

  De Konservative har jo efterhånden en tradition for at være i splid indbyrdes. Intet nyt under solen!

  Måske Mr. 10 % – Bendt Bendtsen – nok ikke var så dårlig, som efterfølgerne!

  Nåh, skide være med det – de ligger, som de har redt!

 35. Af Bjarke Kenting

  -

  Det ville klæde Hr. Mads Holger at få fjernet alle hans valgplakater, der som de eneste tilbageværende stadig “pryder” vore lygtepæle i Gentofte Kommune.

  Eller er det mon med fuldt overlæg, at han lader dem hænge, så de på et tidspunkt fjernes af kommunen, hvorefter regningen sendes til hans tidligere parti?

Kommentarer er lukket.