Der er en tid til at sige STOP og en tid til at sige START

Af Mads Holger 35

Jeg udsendte i går et politisk budskab og præsenterede en såkaldt START-kampagne, hvis formål er at indlede et fokus på de positive budskaber i både valgkamp og politik.

Budskabet, der lanceredes i går, er indtil videre blevet modtaget med overvældende interesse i landets medier, hvilket jeg selvfølgelig er glad for, og vil man læse mere udførligt herom kan det blandt mange andre steder gøres her.

Dette er mit første valg, jeg har aldrig tidligere opstillet til så meget som en formandspost i et elevråd. Derfor er det kommet bag på mig, at politik (navnlig i en valgkamp) er så uhyre fokuseret på negative budskaber. Jeg skal for en god ordens skyld præcisere, at dette angår hele det politiske spektrum. Det angår højre såvel som venstre, det angår blå såvel som rød.

Imidlertid knytter det negative fokus ikke alene an til selve den politiske sfære, men i lige så høj grad også til de andre sfærer, der omgiver denne. Dette vil blandt andet sige pressen, kommentatorer, meningsdannere og vælgere, der giver sig til kende i opinionen.

Sagen angår bestemt ej heller form alene, for i stigende grad er politisk substans også blevet stadigt mere centreret om at præcisere alt det, vi ikke vil have, hvorved vore positive ønsker trænges i baggrunden.

Det mest oplagte eksempel herpå er debatten om flygtninge, indvandrere og integration, der i den grad har præget spalter og opinion. Jeg har gennem mange år atter og igen anført, at vi bliver nødt til at have et langt større positivt fokus på bevarelsen af vores egen kultur, som i vid udstrækning er gledet os af hænde gennem en generation. Elementer som dannelse, nationalitet, kultur, fællesskab og en kollektiv identitet er ved at forsvinde, hvis ikke de søges genskabt.

I stedet er blikket vendt næsten entydigt mod den bestemt kritisable indvandring, som vitterligt også er et kæmpe problem for vores land. Det besynderlige er, at jeg hvad angår indvandring og beslægtede emner regnes for en såkaldt strammer. Således forstår jeg bestemt også mig selv, men jeg er ked af at konstatere, hvorledes behovet for at udmærke sig som så ofte trænger den positive fremhævelse af vores eget i baggrunden. Dette må startes på ny.

Det er vigtigt at have fokus på problemer som førnævnte, det er vigtigt at vise sig villig til at stoppe samfundsproblemer. Derfor ser jeg heller ikke noget problem i, at mange politikere og partier fra tid til anden siger stop. Der er uhyre mange ting, som jeg i lige grad helt indlysende ønsker stoppet. Det gælder alt fra bycykler til folkemord om end med i den grad variabel intensitet.

Således må jeg også have mig frabedt, at denne kampagne udlægges som et anslag mod Det Konservative Folkeparti, hvilket flere desværre allerede har forsøgt. Det er fint, at partiet siger stop, men som aldrig før er der i den grad også behov for, at nogen får startet Det Konservative Folkeparti igen.

God valgkamp

35 kommentarer RSS

 1. Af Søren Sørensen

  -

  Desværre er der ting i denne verden som går os imod nogengange. Selv en hvidvasket k knægt vokset op i gode nyheder kan ikke brødføde folket i Utopia mælk og honning gode nyheder kun!

 2. Af Jørgen F.

  -

  Hallo – Hallo er her nogen?

  Hvis ikke aflyses debatmødet hermed i den konservative vælgerforening i Korsbæk.

 3. Af Jan Petersen

  -

  Mads Holger

  Du overrasker mig nu noget med en udtalelse som feks denne ” Derfor er det kommet bag på mig, at politik (navnlig i en valgkamp) er så uhyre fokuseret på negative budskaber.”

  Har du aldrig nogensinde, som menig vælger, fulgt med i politik og valgkamp før?

 4. Af Søren Revser

  -

  Hvis ikke befolkningen var så stupid som den er, ville politikerne slet ikke have nogen problemer.

  Politikerlede er som bekendt skabt af befolkningen, de kan jo bare lade være med at være så negative, bare fordi politikerne stjæler af kassen og modtager bestikkelse.

 5. Af Søren Rasmussen

  -

  Måske Det konservative Folkeparti har udspillet sin rolle i et moderne Dansk samfund – i et moderne Danmark.

  Når Christmas Møller var og blev så ‘ugle set’ i sit eget parti skyldtes det måske ikke så meget Christmas Møller eller hans parti – men meget mere den dårlige stemning i Danmark, der herskede imellem de traditionelle magtinstanser og de voksende frihedsbevægelser.

  Måske vi oplever det samme lige nu, hvor demokratisk sindede mennesker er meget på vagt overfor enhver politik/ideologi, der forsøger at indføre flertalsdiktatur ved talens brug alene.

 6. Af Frank Andreasen

  -

  Kære Mads Holger

  Mon ikke næste skridt bliver en FARVEL kampagne?

 7. Af K. Jensen

  -

  …Og en tid til at sige farvel….

  Seneste megafon måling giver de konservative 3.4% af vælgernes opbakning.

 8. Af Ole Skovgaard

  -

  Jeg er sikker på, at når den endelige meningsmåling kommer (valgdagen) ja så skal de Konservative nok komme stærkt tilbage som de plejer (Kommunal & EU Valg) det er i øvrigt osse nødvendigt for vi skal have en anden regering. Go de Konservative, blæs på de meningsmålinger.

 9. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Et parti som de konservative med blikket stift rettet bagud mod en eller anden strålende fortid, som kun konservative kan se, har ingen berettigelse i dag. Intet af det der var, kan bruges i den tid der kommer. Nostalgien er den største hæmsko for kreativiteten.

  Meget tyder på, at det er gået op for vælgerne, at de konservative er et uhåndterligt og ubehageligt levn fra fortiden, som bør ryddes af vejen. Desværre tyder det på at tidligere konservative i stort tal stemmer på DF, og så kan det sådan set være lige meget.

 10. Af p jensen

  -

  Indlæg fra kl. ca. 19.30 er stadig ikke at se….??

 11. Af p jen

  -

  Hvorimod kommunisten JVM kom på….??

 12. Af Lars Hyttel

  -

  Tak, Mads Holger for dine betragtninger. Nogle af ovenstående kommentarer til dit indlæg taler for sig selv i forhold til det dannelsestab, du bl.a. omtaler. Til de mange som holder af at kritisere de Konservative som om det er en gratis omgang. Hvor bliver alle argumenterne af? Jeg hører i hvert fald stort set ingen.
  Det er naturligvis i orden at være modstander af en konservativ tankegang, der om nogen har et helhedssyn. Men ærligt talt. Liste C har deltaget aktivt med sine 8 mandater under den nuværende regering og deltaget i nødvendige reformer for at velfærdssystemet skal kunne bestå. Og så har de Konservative forventninger til alle mennesker i DK om at tage et ansvar for sig selv. Det kan ikke altid lade sig gøre uden hjælp og opbakning, og derfor skal der også være et velfungerende offentligt system i stat og kommune. Men hvorfor er egentligt så mange, der bare vil overlade ansvaret for sit liv til det offentlige?

 13. Af p je

  -

  Avisen frasorterer indlæg der støtter dansksindet og konservativ politik….. det er sgu grove løjer

 14. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, til alle dem der er ved at brække sig over RØD regeringpropaganda i navnlig DR1, TV2 og DR2, så læs feks følgende indlæg på denkorteavis.dk. Tror også Mads Holger kan lære lidt af disse indlæg 🙂

  “De røde angreb på Lars Løkkes tal og eksempler er faldet til jorden – hvornår fortæller TV sandheden til vælgerne?”

  “Nye asyltal: Regeringens stramninger virker ikke. Syriske asylansøgere strømmer nu til Danmark”

  “I 20 år har de danske myndigheder ladet stå til, mens Abdiquadir har hygget sig med sine somaliske venner på de danske skatteyderes regning”

  “Danske journalister stemmer langt til venstre for befolkningen som helhed – og det kan mærkes i valgdækningen”

 15. Af poul boie pedersen

  -

  Jeg synes det er positivt, at Mads råber START. Sig det til formanden.
  På vejen mod hjul og stejle har Pape gravet dybt i vores historiske rødder for at videreføre den ægte konservative tradition. Nu skal udenlandske forbrydere sættes i isolation og på vand og brød. Så kan de lære det. Og lærer de ikke noget er vi klar med træhesten.
  Det billede der tegnes af danske fængsler som luksushoteller er jo helt latterligt og en skrøne, som ellers kun yndes af DF’s mest udprægede populister ude i Skårup segmentet.
  Jeg erindrer en Thorsen med et blåt øje efter et sammenstød med andre indsatte. Og ligefremt livfuldt kan et liv i indespærring næppe være.
  Det forekommer mig pinligt, at politikere, når de hører stemmer helt forfalder til gammeldags hævntørst og barbari, og reducerer os til en flok hulemænd, der ikke formår at holde overblikket. Men sådan er reaktionen vel, når barometret står på 3½%.

 16. Af p jensen

  -

  Hej, MH, kan du vriste indlæg fra ca. 19.30 ud af fi l tre t……?

 17. Af p je

  -

  Den korte avis påviser hvor udansk, usolidarisk og asocial R og S regeringen er.

 18. Af Finn Bjerrehave

  -

  Holger, når jeg som Konservativ skriver til dig , og mit indlæg ikke publiceres, må du gerne skrive personligt til mig.på min mail add. nemlig jeg som skriver Konservativ vælger før du blev født, har mest at tabe, hvis mit parti ikke kan finde melodien.
  Ganske enkelt.Finn Vig

 19. Af Poul Nielsen

  -

  Man er nødt til at tage alvorligt, at det repræsentative demokrati ikke repræsentere befolkningen. Man repræsentere sine elistiske parti ideologi, med hvad det medfører af interessenters interesser. Befolkningen har ingen andre muligheder end at vælge mellem allerede repræsenteret etablissement eller slet ikke at stemme.

  Tag dog alvorligt, at befolkningen handler så godt muligheden nu engang tillader. Nej, det er ikke godt nok. Hvor bliver demokratiet af …?

 20. Af Jan Petersen

  -

  “Demokraturet” kører da helt efter bogen. 80% af nyhedformidlerne (journalisterne) stemmer selv på rød blok! Så, hvad er der at klage over med hensyn til “upartisk” nyhedformidling?

 21. Af Niels O

  -

  Lars Hyttel – 2. juni 2015 21:34

  Tak skal du have. Helt enig. Jeg prøver det samme, der hvor jeg kommer frem. PT på 180grader. Men det er svært at trænge igennem hhv. nationalismen og historieløsheden.

  Det kan vi i den grad takke den bjerregaardske skole for.

  Enten er det socialisme eller nationalsocialisme, man skal kæmpe imod.

 22. Af Niels O

  -

  Jeg har linket og kommenteret på 180grader:

  180grader.dk/Islam-og-indvandring/mads-holger-der-er-en-tid-til-at-sige-stop-og-en-tid-til-at-sige-start

 23. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at et kommende valg afgøres af “kvindelige følsomme vælgere”, der hælder mere til “rød hjælpsom ideologi” end “blå realistisk politik”. Kan så blot undre mig lidt over, om de eventuelle mødre mon også har deres egen “guldklump” med i overvejelserne?

  Hvilken fremtid. forestiller de mødre sig mon, deres “guldklump” skal leve i ….i fremtidens globale Danmark ….. indvaderet af kontanthjælpmodtagere fra Mellemøsten, Afrika og resten af verden?

 24. Af søren rasmussen

  -

  Vi har et licensbetalt medie som kører en ensidig politisk dækning til fordel for socialdemokraterne.

  Er der ikke en behjertet sjæl som kan bringe den institution op i EU så vi kan få privatiseret eller lukket det ensidige Medie organ.

  Det er rent Kafka med lidt animalfarm i låget… Vores demokrati blokeres af det lort der med mill. lønninger er købt og betalt af nuværende socialdemokratiske magtbærme.

  Vi har flere gode medier der langt matcher og formidler politik og journalistik end det lort der foregår på nepotisme kanalen DR.

 25. Af Jørgen F.

  -

  Engell har igennem denne valgperiode haft en strategi om at Konservative ’samlede stemmer op’ hvis bare man shit talk’ede Venstre længe nok.

  Som tiden gik – og Venstre blev mindre – men K aldrig samlede stemmer op – er blevet Engell mere og mere bitter på både V og K. Det er nu nærmest groteske analyser , der kommer fra Engell.

  Sideløbende har der som udløb på Qvortrup og Løkke uvenskabet udviklet sig et rent hadforhold mellem Venstre og Tv2 . Hvor mange ved f.eks. at Løkkes kone har hældt vand i hovedet på Tv2’s politiske redaktør ?? Sikkert fortjent – og redaktøren skal nok være glad for at Løkke ikke er gift med en rigtig mand … men kun en kone med nosser.

  Tilbage står vi medieforbrugere og undres – Det jeg undrer mig mest over er at rød blok, politikere som journalister , ingen skam i livet har under denne valgkamp….

  Og skamløshed bekæmpes i hvert fald ikke med kyskhed.

  Det ved I jo godt internt i K…

 26. Af Søren Revser

  -

  At ville i folketinget, velvidende at ingen vælgere ønsker det, er vel det ultimative bevis på, at det er alt for lukrativt at sidde i folketinget.

  For ikke at tale om, at man nok ikke er specielt demokratisk anlagt, når man ikke lader sig forstyrre af vælgernes ønsker.

 27. Af Jørgen F.

  -

  …men morsomt at der er blå dag på News 🙂

 28. Af John Laursen

  -

  Der er alt for mange politiske emner som Danmarks Radio og TV2 ikke ønsker skal komme frem i lyset og blive debatteret og det er et demokratisk problem.
  Personfnidder er Danmarks Radio og TV2`s dagsorden.

 29. Af Thor Berg

  -

  Man kan jo bare konstatere, at Søren Pape er De Konservatives svar på SF´s Annette Vilhelmsen. Han overgår jo langt Lene Espersen i pinlighed. Man forstår godt, at fornuftige borgerlige vælgere flygter fra partiet. Hvem vil være ombord på en synkende skude?

 30. Af Niels O

  -

  Thor Berg – 4. juni 2015 0:10

  Altid nemt at pisse på et plankeværk.
  Dygtig mand.

 31. Af Bjørn Sørensen

  -

  Politik i DK er blevet provinsielt og politikerne beskæftiger sig næsten udelukkende med folks sociale problemer. Hele det nassesystem som vi har opbygget sammen med klientgørelsen af befolkningen er inderligt imod en konservativs opfattelse af ens adfærd og trivsel. De klassiske dyder er konservatives livseliksir, hvilket er stik imod den ansvarsløse velfærdsmodel.
  Eliten i dag tænker globalt og de rejser hen og slår sig ned hvor udfordringerne er.
  Så hvad der sker her i lidenlund, rager dem efterhånden en papand eftersom vores velfærdsmodel er blevet en taberfabrik uden positive fremtidsudsigter.

 32. Af Søren Revser

  -

  Tiden er ganske enkelt rendt fra politikere, som ingen kontaktflader har til den arbejdende befolkning. Og tak for det.

  Spørg f.eks. en Mads Holger hvornår han sidst har arbejdet for føden i en virksomhed hvor lønnen ikke er fravristet skatteyderne på aldeles ufrivillig basis – Nej vel – det er ALDRIG sket!

  Men Mads Holger er jo bare symptomet, der bekræfter reglen. Folketinget trækker professionelle luksus bistandsklienter, som en lort trækker fluer. Resultatet fornægter sig da heller ikke.

 33. Af Povl Thomsen

  -

  At hele pressen – sådan vupti i løbet af den seneste måneds tid – skulle være blevet særlig rød eller socialdemokratisk, som flere her hævder, er godt nok en grinagtig påstand. Tænk bare på, hvor megen rygklapper-medvind Fogh fik i store dele af pressen, og tænk på, hvor megen modvind, Thorning har været igennem… Jørgen F ( 3/6 9:29) nævner et optrin – det lyder morsomt – hvor Løkkes kone skulle have hældt vand i hovedet på TV2s politiske redaktør. Bortset fra at hun vist “kun” hældte vand i hans jakkelomme, hvorefter det løb ned ad hans ben (en slags buksevand, med andre ord) – så er det rigtig morsomme, at selvsamme politiske redaktør har en Venstre-fortid og arbejdede tæt sammen med Troels Lund-Poulsen i ledelsen af Venstres Ungdom.

 34. Af Bjørn Sørensen

  -

  Danskerne ville have velfærdssamfundet og de konservative hoppede med på vognen og havde vel intet valg.
  Men nu er velfærdsstaten i dyb eksistentiel krise, fordi de gammeldags skattefinansierede velfærdssamfund er stagneret og er ved udvikle sig til økonomiske zombier med stor arbejdsløshed og sort økonomi, og her er DK godt på vej, nærmest et mønsterland.

  Fremtiden er en afvikling af den skattefinansierede velfærd som erstattes med en forsikringsbaseret velfærdsmodel som lever op til konservatives holdning, at man skal yde for at nyde.
  I øvrigt er det den model man har i Schweitz, som er det eneste moderne velfærdssamfund som har en sund økonomi.

  Hvis de Konservative vil have en fremtid, bør de genfinde deres rødder og arbejde for at sund fornuft bliver den førte politik.

 35. Af Finn Bjerrehave

  -

  Ingeniøren i dag, den menneskeskabte globale opvarmning: Aflyst, den har nemlig aldrig fundet sted, nu er det på tide til en ny start, samt sige stop for nye vanvittige klimatiltag.
  Hvem tør. Finn Vig

Kommentarer er lukket.