Det uforståelige i salget af Dong

Af Mads Holger 173

Jeg er ikke ekspert i salg af nationale energivirksomheder, og ej heller er det meste af Danmarks befolkning, der ifølge en meningsmåling offentliggjort i går er indædt modstandere af regeringens delvise salg af DONG. I skrivende stund har intet mindre end ca. 175.000 danskere underskrevet en protest mod salget, hvilket svarer til adskillige procent af det danske vælgerkorps og er fuldkommen uden sidestykke, hvad elektroniske underskriftsindsamlinger angår.

Det forekommer mig, at modstanden mod salget skal findes i de samme forhold, som bringer mig til at tvivle på, at dette er en god idé. Jeg er i den grad rent principielt tilhænger af privatiseringer og tilstår atter blankt, at jeg ikke har et indgående kendskab til det konkrete salg. Det er der nemlig stort set ingen, der har, og således end ikke de danske pensionsselskaber, som i går stillede med et opsigtsvækkende tilbud om at matche det foreliggende tilbud fra den tiltænkte køber, den mildest talt berygtede amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Er det således en god idé at sælge stort ud af vores fælles danske energiselskab? Måske, måske ikke. Jeg ved det ikke, men det interesserer mig, fordi jeg som dansker er medejer af dette selskab og endvidere allerede betaler verdens antageligt dyreste elpriser. Når således jeg hverken har den fornødne ekspertise og ej heller af regeringen gives adgang til at kende sagens samtlige detaljer, gør jeg naturligvis det samme som stort set alle andre danskere; jeg læser min avis og lytter til, hvad andre med større kendskab til sagerne har at sige.

Det er ikke særlig opmuntrende, og jeg har blot inden for de seneste dage læst historier om en modvilje mod at se på et alternativt tilbud, der med rette eller urette hævdes bedre og ville beholde det danske energiselskab på danske hænder, der betalte dansk skat. Jeg har læst historier om, at Goldman Sachs påtænker at undgå at betale dansk skat ved skatteteknisk at placere sine indkøb i de skattely, som regeringen ellers netop havde blæst til kamp mod.

Jeg har læst historier om en meget uheldig dobbeltrolle, som Danske Bank nu hævdes at indtage som både køber og rådgiver i forbindelse med salget. Jeg har læst historier om, at salget udløser udbetalinger af en bonus på op til 1,5 milliard til en relativt lille skare i ledelsen hos DONG, som i øvrigt ikke forekommer at have gjort et just imponerende arbejde. Jeg har læst historier om den købende part, Goldman Sachs´ investeringer i klyngebomber og ansvar for finanskrisen. Senest kan jeg nu i dag læse, at staten også forærer en ”forsikring” i milliardklassen til samme sælger.

Jeg kan også læse, at politikere, økonomer og meningsdannere fordelt over hele det politiske spektrum fra højre til venstre udtrykker modvilje mod salget. Nogle gør det af ideologiske årsager, andre gør det, fordi de med deres indsigt i sagen ikke finder, at denne handel er gunstig for Danmark, at vi snyder os selv.

Men er alle disse historier sande, og har alle disse politikere, meningsdannere, økonomer, erhvervsfolk og 175.000 underskrivende danskere ret? Både pressen og Hr. og Fru. Danmark har jo tidligere taget fejl, se f.eks. bare, hvor pjattede de er med håndbold. Sagen er, at jeg ligesom klart størstedelen af os alle ikke ved det, men jeg ved, at tilbuddet om at sælge til Goldman Sachs først udløber om et halvt år.

Det vil altså sige, at vi har op til et halvt år til at finde ud af, hvad der er op og ned i alle disse skjulte aftaler, rygter om skattely og klyngebomber, bedre tilbud fra danske købere, politisk og mest af alt massiv folkelig modstand, ekstreme aflønninger af en lille forgyldt skare, inhabilitet og vælgerbedrag.

Måske viser det sig efter dette halve år eller forinden, at det alligevel er en god idé at sælge DONG med denne aftale. Så synes jeg, at vi skal gøre det, men som indledningsvist tilstået forstår jeg mig som de fleste ikke på alle sagens detaljer. Det, der imidlertid falder mig allermest vanskeligt at forstå, er, hvorfor i alverden man dog så ikke tager sig tiden til at finde ud af det, når nu man har masser af mulighed herfor, hvorfor det absolut skal ske i overmorgen?

Og hvad med Anders Bondos skurvogn, kan den i øvrigt blive stående, hvis vi sælger?

173 kommentarer RSS

 1. Af Henrik Knage

  -

  Det er ikke altid studenterhuer passer studenter, se Corydon.

  Han skal bare klippes, men det bliver han forhåbentlig nu.

 2. Af søren sørensen

  -

  AF JØRN STRAND NIELSEN – 29. JANUAR 2014 16:55

  “Hvis mine pensionsindbetalinger ender med at blive brugt til at rede DONG ud af en likviditetskrise, så forventer jeg at min pensionskasse – ligesom Goldman Sachs – betinger sig kontrol med besættelse af ledelsesstillinger i DONG, herunder straks for ryddet ud på direktionsgangen.”,

  Det umoralske og uetiske i at lade pensionskassernes aktionærer overtage DONGS andel mm det hed ATP, som forresten fremlægger årsregnskab i morgen. Det er ikke forfærdelige meget bedre at give dele af den Danske undergrund til dem(det meste af samfundsværdierne der tilhører alle er jo allerede afgivet til Mæersk og et pare kælderkolde kapitalister!). Ikke alle Danskere har jo værdier der og undergrunden i DK tilhører hele folket. Norge kan finde ud af at lade det hele tilhører folket. Men Danske borgerlige kan ikke finde ud af bruge et sugerør for folket i deres personlige grådighed. Selv i midten af universet i centrum venstre og højre har ingen moral der, men kan midten af universet ekspenderer? Midten af universet idag er s-nordpå…

  Vi er blevet solgt af vores politikere igen der ingen lands og visions toner har for Danmark og det Danske folk pånær blandt socialisterne….

 3. Af Claus Andersen

  -

  Dong har investeret ca. 16 MILLIARDER i 2 Tyske havmølleparker.

  Investeringen er vedtaget i august 2012 og påbegyndt ca. oktober 2013.

  Mit simple spørgsmål:

  Hvem i DONG og finansministeriet er ansvarlige for den vanvittige investering, når man ikke har en krone i kassen??

  Iflg. Corydon er det i sær havmølleprojekter i udlandet der er risikable og meget finansieringskrævende.

  Er det derfor Corydon har så travlt med at få lukket handlen?

  Hvad med om Dong solgte Havmølleprojektet fra? Det er jo havmøllerne der er det store problem for Dong.

  Og helt ærligt, jeg er så træt af mantraet:

  “Havvindmøller er grøn energi og grønne arbejdspladser.” Min bare røv, der er ikke penge i havvindmøller uden store statstilskud.

  Konklusion: Sælg hele lortet (havmøller) til GS, så kan de blive taget i røven, hellere GS end de Danske skatteydere.

  Så Corydon, Sælg havmøllerne særskilt til GS og lav projektet om.

  Og for at det ikke skal være løgn, så påtænker den Tyske regering at nedsætte tilskuddet til grøn energi

 4. Af Kim Olsen

  -

  Faktum er jo, at langt de færreste overhovedet har sat sig ind i processen og detaljerne omkring salg af En lille del af DONG. Derfor ender det i bondsk mudderkastning styret af middelmådighed og uvidenhed.

  Sjovt nok er de vrede masser foran Christiansborg de samme som i andre sammenhænge lovpriser globaliseringen 🙂

  “Men Danske borgerlige kan ikke finde ud af bruge et sugerør for folket i deres personlige grådighed. ”

  Korrekt sørensen. Socialisterne er langt bedre til at have sugerøret nede i den store kasse. Vi andre kan så betale:)

 5. Af Henrik Knage

  -

  Hvis ikke det havde været så arketypisk, og adfærdsbestemt, havde der ikke været grund til yderligere kommentarer, til salg af DONG aktier, og så til et selskab, hvis forretningsmetoder forsøges finkæmmet, og elimineret via domstolene.

  Det er både uforklarligt, samtidig med, at det er meget forklarligt.

  Der står skrevet på murene, under DONG – bøjet i neon, skåret ud i pap, sprøjtet med graffiti, at salget visker stien ren.

  Den sti, af fortidens politiske uduelighed, der har præget dansk politik de sidste 20 år.

  Ved at sælge, forsvinder beviserne.

  Så enkelt er det.

 6. Af Jørn D.

  -

  Dong key Business fra dobbeltmoralens vogtere !
  Fra rød side lyder:
  Grønne investeringer er godt for Danmark !
  Grønne investeringer kan der tjenes penge på !
  og
  solenergi med tilskud var lykken, indtil
  det ikke bare blev ved snakken !
  og
  og vindenergi er der penge i !
  så vindmøller er nøglen til fremtiden

  vi går ind for Dong key Business
  men
  Vi køber den ikke helt selv
  men
  lad andre tage risikoen og fortjenesten !
  ja
  Der er noget muggent ved røde, der er blevet grønne !
  men
  de røde er vist alligevel ikke i stand til at styre
  en pølsevogn, med røde pølser !

  ironi.mus

 7. Af søren sørensen

  -

  ironi mus@

  Grønne investeringer har været en gedigen forretning for DK. Vestas havet hvad 100.000 ansatte på et tidspunkt..Når vindende peger mod sol og vandenergi istedet flytter mend da fokus derhen? Hvad er effektivt er en evolverende revolution af socialistiske tendenser…Status quo borgerlige med gammelmands sukkersyge, må lære at overlade tøjlerne til den nye generation og håbe at de har visionen..

  Norge har 4500 milliarder på fælles kontoen, Danmark har looo milliarder på den private i liechtenstein..Måske fejlet samfundet der?

  Og i den grønlandske og færørske geopolitik hvor vi foræret alt væk efter 2 glas snaps? En Dansk politiker er et billigt køb..Køb nu, sagde goldman saks ved sidste aktie forslag…Sælg Danske statsobligationer, Køb Dansk undergrund. Du ved at læse børsen er et spørgsmål om at kunne udregne, ikke interesser eller endda aktieråd. De er købt rubt og stub af storkapitalen og en vejledning der foregår ved at gøre det modsatte af hvad de foreslår…Sådan er kapitalismen, ta ikke fejl af det.

 8. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  Hvorfor har avisen så travlt med at køre sine egne blogs ud på møddingen?

  Ethvert fornuftigt indlæg er efterhånden omklamret af eller pakket ind i 3-5-8 vrøvletekster plus kommentarer skrevet af agenter, senil demente, psykiatriske tilfælde eller drukmåse. (Det gælder jo næsten samtlige debatter)

  Indlæg og kommentarer som aldrig ville blive optaget i papiravisen. Og hvis de blev, ville avisen rasle ned i oplag, og gå konkurs efter kort tid.

  Så hvad er rationalet bag den mystiske og læserfjendske redigering?

 9. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  Nå, SF og Annette gav grønt lys til Corydon.

  I regeringen er SF uden indflydelse, og udenfor er det det samme. Men hvis SF-toppen havde sagt til Helle, Vestager, Jelved og Corydon at SF ikke ville deltage i denne snuskede handel, så ville SF-toppen i det mindste have reddet æren, og have bevaret en smule troværdighed.

  Nu har Annette og hendes medløbere demonstreret at SF er et politisk, intellektuelt og moralsk fallitbo, hvis top gerne pisser på befolkningen, og overlader den til kræfter der kun tænker på at malke og udnytte danskerne så grundigt som muligt.

  En flov og pinlig dag for pamper-topfigurerne i SF, S og R. De har klædt sig selv af til skindet, og i dag er en dag som sent vil blive glemt.

 10. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  PS: Den korte avis fortæller om hvorfor Corydons (Og Helles og Vestagers) DONG- handel med G-Sachs, er en handel der stinker langt væk. Læs selv.

 11. Af Preben Petersen

  -

  Øhhh nej Søren Sørensen, Grøn energi har været en meget meget dyr løsning i Danmark. At Vestas har genereret nogle jobs, ja klart… men på den anden side af ligningen har man mistet mange flere produktions arbejdspladser pga. omkostnings niveauet i Danmark er ufatteligt højt da energi produktions prisen i Danmark er blandt verdens højeste, hvis ikke den højeste.

  DONG skal sælges da det mangler penge og håbet er at man får noget ekspertise ind i DONG til at håndtere risici, noget Goldman må siges at være ganske gode til.

  Og til dem der ønsker vindenergi, så er Goldman nok de bedste at få ind til at varetage den del. Paradoks at venstrefløjens bedste ven kan ende op med at være Goldman Sachs.

 12. Af Niels Juul Hansen

  -

  DING DONG DYNAMOLYGTE!

  Oven på nederlaget til Frankrig i håndbold og nederlaget i 1864, som vi snart skal genopleve på DR, har danskerne atter fået noget, der kan få de stærke følelser frem.

  Hvis vi ikke kan finde helte, så kan vi da helt sikkert finde skurke.

  80% er danskerne er nu blevet enige med EL og DF om at skippe den indgåede aftale.

  Enhedslisten mener, at staten skal eje så mange virksomheder som muligt.

  Dansk Folkeparti har ikke noget imod at sælge ud af ‘arvesølvet’, så længe det er til danske pensionskasser, der så kan fortsætte med at investere i Goldman Sachs. Og DF mener også, at DONG skal børsnoteres med 49% om nogle få år, så der bliver frit valg på alle hylder til Goldmann Sachs og arabiske, russiske og kinesiske investorer.

  Venstre og Konservative var villige til at afhænde hele DONG til hvem som helst, men accepterede til sidst Socialdemokraternes forslag om at staten skulle bevare aktiemajoriteten.

  Så der er mange ’skurke’.

  De eneste med helt ‘rene hænder’ er Enhedslisten (og LA – de var ikke født for 10 år siden), og det er de fordi, de af ideologiske grunde ønsker statsejerskab.

  Jeg er selv venstresnoet og har svært ved at finde noget positivt at sige om Goldmann Sachs, men jeg går ind for, at man overholder de aftaler man laver, og at ‘en fugl i hånden er bedre end ti på taget’- især når fuglene på taget også er ‘fedtet ind’ i Goldmann Sachs og andre ’skattelyselskaber’.
  ‘..

 13. Af Morten Jansen

  -

  Mads Holger,

  Det er ærgerligt med det her enten populisme – som du ikke gør dig skyldig i – eller ”detvedjegsøremeikkerigtigsåderforerjegskeptisk/imod” som du gør.

  Vi er voksne mennesker der må tage stilling (eller klappe i) ud fra det bedste vi ved og handle rationelt i forretningsanliggender (følelser er velkomne ellers).

  Sagens saglige kerner er:

  . Dong skal sælges. Det har der været bred enighed om i Folketinget siden 2004. Det kan man være modstander af, så kunne man have protesteret i perioden 2004-2013.

  . Der findes ingen ”alternative tilbud”. Der findes tilbud afgivet indenfor fristen og med de dertil hørende processer, vurderinger, afklaringer, forhandlinger; done deal. At nogle fagforeningsformænd har udtalt noget til en avis udgør ikke ”alternative tilbud”.

  . Afklaringen skal ske nu. Dong er i aktuel, konkret krise og har brug for afklaring. Potentielle långivere til enkeltprojekter vil trække sig eller kræve en højere rente. Potentielle kunder vil finde mere sikre leverandører. Uafklarethed vil derfor koste (danske) arbejdspladser.

  . En ”pause” vil være lig en ny budrunde. Det nuværende tilbud vil falde bort, og der er ingen garanti for, ej heller sandsynlighed for, at der vil komme et bedre bud. Hvorfor skulle der pludselig dukke et bedre bud op nu i forhold til den åbne proces sidste år ?

  Denne sag er polulistisk pjat, mediestorm og en sag hvor folket, medier og politikere går i selvsving med hinanden. Det handler alene om Goldman Sachs og en ubestemmelig modvilje imod det firma. Hvilket man er velkommen til at have, men deter ikke sagligt, og vist heller ikke lovligt, med smagshensyn i forrretningsanliggender som disse, der handler om cool risikovillig cash og forhandlede betingelser for at få stillet disse til rådighed.

  Tænk, hvis ’nyheden’ havde været at Vattenfall fra vore svenske broderland var gået med på en handel om nogle Dong aktier på visse vilkår (præcis samme vilkår, incl. ingen udbytteskat). Hvilken sag, hvilken folkelig opstand. Hvilken kommentatorbølge – hvilken politisk krise, uhauha.

  Tag det som en mand, tag stilling, brug fornuften, her hvor dét er relevant.

  Morten Jansen, Ålsgårde

 14. Af søren sørensen

  -

  AF PREBEN PETERSEN – 30. JANUAR 2014 0:01
  Øhhh nej Søren Sørensen, Grøn energi har været en meget meget dyr løsning i Danmark. At Vestas har genereret nogle jobs, ja klart…

  Grøn energi har tjent mange mange milliarder til DK og fremtiden tegner endnu lysere der da Danmark er verdensledende…Kina har brug for mindre forurening ligesom alle andre før vi kvæler os selv og kapitalismen som idé er en fuldstændig og altdeles ligegyldig tanke! Arbejdspladserne og værdi skabningen Vestas har skabt har været rigtig stor for DK. At verden så er ved at få kælderkolde kapitalist tanker mht vedvarende energi pga af de nye “fracking” muligheder der giver 20 år mere til at kvæle verdens befolkning er en anden snak..

  DONG skal overhovedet ikke sælges men styres som den Norske olie og mineral fond..Danmark er og har aldrig været en større idiot end Norge mm men indberegner Danske politikere som Corydon og alle de andre borgerlige der..

  Mit ønske er skam geopolitik i Grønland og færøerne som frasolgt af de borgerlige fra s-nordpå i egne lommer af godhed. Vindenergi hvis ikke fungere længere går vi den socialistiske vej og revolutionere området med solenergi/bølge energi/endnu uset energi. Status quo borgerlig tankegang mht brug af fossile brændstoffer bliver længden vores undergang hvis den får lov at stå uantastet..

 15. Af Niels Juul h

  -

  @MORTEN JANSEN

  100% enig!

 16. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  Ovenstående kl. 0.26 er vist en ret overfladisk fremstilling af tingene. Sandheden er at skatteborgernes penge ødsles og fjolles væk i en helt fantastisk omfang, at korruptionen i Danmark gennemsyrer en stor del af “systemet”, at de politiske beslutninger spiller hasard med de i forvejen alt for høje el-priser og de stakkels forbrugeres økonomiske velfærd, og at hele forløbet virker meget lusket og sjusket og udemokratisk. Men læs selv Den korte avis (net-avis), BT og andre aviser.

 17. Af søren sørensen

  -

  AF NIELS JUUL HANSEN – 30. JANUAR 2014 0:20

  “DING DONG the dong is dead,,,,”

  Midten af universet i politik har været rigtig hurtig til at sælge ud af de Danske olie og mineral rigdomme som tilhører hele folket. Norge kan finde ud af det, hvorfor ikke Danmark og hvis socialisterne er de eneste der er nationale og for hele folket,burde folket jo gå den vej!. Så nemt er det..

  AF MORTEN JANSEN – 30. JANUAR 2014 0:26

  Gamle idiotiske aftaler vedtaget af VKO laver men da om på således at de repræsentere folkets interesser! Da vi ikke har demokrati i DK da vi ellers ville have haft muligheden for at stemme mht ejerskabet af undergrunden, olie og mineralerne. Og Danskerne vil have stemt ja tak en Norsk model, som de vil stemme nej tak til EU eller mere indvandring hvis givet muligheden. Danskerne skal ha demokratiet tilbage i deres hænder og stemme om det væsentligste i samfundet som ejerskabet af undergrunden…

 18. Af Jørn D.

  -

  svar til søren sørensen – 29. januar 2014 20:51:
  Det er vist den sædvanlige SS selvforherligende socialistiske rulletekst !
  som
  også i denne debat er lidt malplaceret, overfor en elektroingeniør
  med elektronik, som speciale; der som de fleste borgerlige ønsker
  alternativ energi !

  Der er stadigt noget muggent ved røde, der er blevet grønne !
  fordi
  de tilsyneladende kun taler grøn energi for, at kunne sætte skatter
  og afgifter op !
  ja
  de røde taler grøn energi – hvilket er godt !
  og
  de røde sætter pris på grøn energi – hvilket er godt
  men
  de røde stoler ikke engang på deres egne forsikringer om,
  at det er en god forretning
  og
  vil ikke selv købe/betale grøn energi – hvilket ikke er godt !
  selvom
  de sætter skat og afgifter op for at financierer grønne tiltag –
  hvilket kun er godt hvis pengene anvendes til grønne tiltag og ikke
  som idag, mest syntes anvendt til at financiere flere fremmede !
  men
  som solcelle skandalen viste, så var den røde regering ikke
  synderlig interesseret i at bruge penge de opkræver og afsætter
  til alternativ grøn energi, når det kommer til stykket !
  og
  Dong Key Business hav vindmølleparker kalder de røde en god
  forretning, der åbenbart er så god at de ikke vil have den selv !

  de røde er vist alligevel ikke i stand til at styre
  en pølsevogn, med røde pølser !
  men
  Don Corydon får jo nok “den gyldne kalot” af Goldman Sachs !

  ironi.mus

 19. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  Læs specielt Berlin ske s egen artikel:

  DEN……. DEPRAVEREDE…….. DUMHED……… BAGVED…….. DONG…….. SALGET

 20. Af søren sørensen

  -

  ironi mus@

  I 1990 erne efter Nyrups opnået vi nær 30% alternativt energi…Efter lo år med katastrofale VKO sad vi vel med 20% efter nul investeringer der..Vi er sat 20 år bagud på 10 år fra denne forfærdelige tid ift hvad de røde ville have opnået..Danmark havet været loo% der idag hvis Nyrups regering havet fortsat..Men nej de borgerlige skulle over og sætte hele økonomien overstyr igen i grådig frasalg til Mæerks og et par kælderkolde kapitalister..

  Den eneste ‘Socialdemokrat mod salget af Dong? Jo den store Nyrup og vel sidste socialdemokrat!! S er blevet en gang borgerlige snøvser hele bundtet købt rub og stub af industrien..

  Danmark er verdensførende mht til udvikling af grøn energiteknologi og spåes en stor fremtid der. Hvis du ønsker at sælge brune pølser i din pølsevogn må du hellere spørge i midten af universet af Dansk politik som i repræsentation af reklame og marketingsekspert Niels juul hansen om den kan sælges?

 21. Af georg christensen

  -

  Et punkt er jeg enig med dig, jeg har heller ikke så meget viden om, hvad magtbegærdet bag lukkede døre beslutter.

  Med DSB´s nye elektrisiferings proces i baggrunden, betalt af “skatteyderne”, skal nu DONG (den kommende energi leverandør)også betalt af skatteyderne,, privatiseres. To Interesser støder hermed sammen. Det duer bare ikke, når S,SF,R i deres privatiserengs vandvid, også desværre i nært samarbejde med venstre (toppen, kun med toppen, heldigvis), forestillinger, bare lader samfundet betale for grundlaget, og så overlader “energiproduksenten” i privatismens kolde hænder. Som kontervativ/socialist, vil mit udsagn være: Det er “galli matias” tankegange, den nuværende regering har gang i. Fuldstændig uden hensyn til folket, som har givet dem deres varme “taburetter”..

  NB: Jeg har fået “nok”, samfundsfjentlige indstillinger fra de gamle partiers side, hermed menes S,V,R nu også SF, hvis mange samfundsborgere mener det samme, kan jeg kun anbefale “nytænkning”, og til politikerene på “tinget”, husk , at jeres baggrund er bygget på demokratiske regelsæt, og lad jer ikke forvirre af forskellige diktaturlignende modeller.

  Til slut har jeg også et opråb til: Det danske samfund, og det´s folkevalgte: Stem “NEJ”, til forskellige politikeres “særinteresser”, og virk for det danske samfund i sin helhed.

  DSB forliget og DONG hører sammen og kun i samme båd er de eksistens berettiget. Til S,SF og de radikale hængerøve har jeg som Dansker kun foragt overfor, det samme er gældende overfor venstres ledelse, ikke for venstre´s vælgere.

  Det er på tide, at også de oversete finder sammen, og det kan de gøre ved at stemme på: Enhedslisten (mit ynglingsparti), som jeg ikke overalt er enig med, men tør stole på, eller DF som jeg heller ikke altid er enig med,men også tør stole på, og lad os så (Det danske fællesskab) sende de valgte “bengnavere” på afskudsrampen, og lad os få lidt mere gang i den åbne politiske debat, og med folkeafstemninger bestemme, hvad folket mener om samfundet´s , struktursammensætning, og ikke bare overlade “samfundsmagten” til de “politiske selv forherligenheder” fra både højre og til venstre.

 22. Af Niels Juul Hansen

  -

  @PREBEN F1 JENSENH J

  ” Sandheden er at skatteborgernes penge ødsles og fjolles væk i en helt fantastisk omfang, at korruptionen i Danmark gennemsyrer en stor del af “systemet”…”.

  Hvis du har ret, så bliver det nok hverken værre eller bedre med udenlandske investorer.

 23. Af Niels Juul Hansen

  -

  @ SØREN SØRENSEN

  “Og Danskerne vil have stemt ja tak en Norsk model, som de vil stemme nej tak til EU eller mere indvandring hvis givet muligheden. ”

  Ja, sæt dig ned med Dansk Folkeparti og strik Danmarks nye politik sammen. Der er meget, I er enige om.

  Afskaf det repræsentative demokrati og lad folkestemninger og skiftende vindretninger herske.

  Velbekomme.

 24. Af Niels Juul Hansen

  -

  @GEORG CHRISTENSEN

  Som jeg skrev ovenfor, så skal de, der deler dine synspunkter holde sig til Enhedslisten eller Dansk Folkeparti.

  Det glæder mig, at du deler min analyse – selv om det er to partier, jeg ikke selv ville drømme om at stemme på..

 25. Af Alan Simpson

  -

  Som det ser ud sælger Finansministeriet Dong aktierne med en tilbage salgs garanti. D.v.s. køber kan levere varen tilbage hvis den ikke svarer til forventningerne. Garantien stilles over for en Amerikansk spekulant, der således ikke løber den store risiko.

  Hvis salget skete på samme vilkår til danske pensionskasser ville det være en win win situation for danskerne samlet, da pensionskasserne kunne aflevere tilbage såfremt det var en dårlig investering, medens et salg til amerikanerne kun vil give risiko for tab. Et tab vil samlet set vise et Kr. 0, medens salg til amerikanerne kunne giver risiko for tab.

  Derfor kan den eneste begrundelse for at gennemtvinge salget til amerikanerne være at Dong er så dårlig, at amerikanerne vil bede om at få pengene retur hvorefter Danmark løber fra sin garanti og amerikanerne står med skægget i postkassen.

  Der må være noget vi ikke får oplyst

 26. Af lars sørensen

  -

  29. AUGUST ! Hr. Corydong
  DF og Ø lige nu bon kammerater direkte live på Folketinget.dk

  S V R K LA SF(død) , alle røvhullerne i de partier i flyverskjul ! Mogens L. har måtte be dem om ro fra seoghør snak i krogene i salen ! skam skam på folkestyret !

 27. Af lars sørensen

  -

  nej for søren , LALA Anders er oppe og forsvare Bjarne , er det til at grine eller græde over ?

 28. Af Jan Petersen

  -

  Så røg SF (kræmmerpartiet) på Ding Dong Gyldne Saks aftalen 🙂

  Jeg er egentlig hamrende ligeglad med SF …. MEN finder det frastødende at resten af Folketinget blæser på befolkningen. 8 ud af 10 danskere er imod aftalen med Gyldne Saks, men det rager åbenbart “folkets repræsentanter” en lang march 🙁

  Det er mig stadig en gåde, hvordan en ANSVARLIG dansk finansminister kan indgå aftaler med en crony kapitalist som Goldman Sachs?

  Hvis regeringen “blondine i stiletter” én gang mere taler om at jagte skatte svindlere med postboks adresse i Luxembourg og Cayman Island , vil jeg slet og ret kalde regeringen for EN BANDE LØGNERE OG BEDRAGERE !!!

 29. Af Niels Juul h

  -

  @LARS SØRENSEN

  “DF og Ø lige nu bon kammerater direkte live på Folketinget.dk”

  Det er de på alle områder – undtagen når det drejer sig om religiøse minoriteter.

  Er der noget danskerne elsker, så er det en gratis omgang.

 30. Af Jørgen Hansen

  -

  Selvfølgelig kan man sælge dele af DONG, men ikke til hvemsomhelst og ikke for enhver pris. Men det er direkte idiotisk, at sælge infrastruktur som el-ledninger og fjernvarmerør, det bringer kunderne fra asken til ilden med et privat monopol. Socialdemokraterne lavede samme idiotiske fejl under Nyrup ved salget af TDC, og man kunne få den mistanke – at det ikke drejer sig om hvad der er bedst for befolkningen, men hvad der er bedst for den personlige tegnebog.

 31. Af søren sørensen

  -

  AF NIELS JUUL HANSEN – 30. JANUAR 2014 8:18
  @ SØREN SØRENSEN

  “Og Danskerne vil have stemt ja tak en Norsk model, som de vil stemme nej tak til EU eller mere indvandring hvis givet muligheden. ”

  Afskaf det repræsentative demokrati og lad folkestemninger og skiftende vindretninger herske.”,

  Som reklamemand blæser din moral og etik da hvor vinden blæser…..En borgerlig revisor eller en rød reklamemænd der sælger svinelorte til egypten? Ingen forskel i det samfundsnyttige her…

  MHT DF er det svært at vide om der imod EU-har jo stemt for flere EU forslag end andre partier-, eller mod indvandring- mere end fordoblet indvandringen ift Nyrusp tid. Men en ting er sikker, Radikales øko elitære politik har været skidt. DF har intet og jeg gentager absolut intet fået igennem af deres politik under blå ledelse. R har fået alt igennnem…Så experimentet burde da laves ved næste valg, hvis altså DF overhovedet har lyst til at repræsentere deres vælger hvilket jeg tvivler stærkt på nogensinde har været idéen..Er for en stram indvandring for at give muligheder til den l million uden for og de 58.000 indført af de radikale i år og givet statsborgerskab hjælper ikke på det samlet regnestykke.

  Midten af universet i R/S har skam ikke repræsenteret deres vælgere ansvarligt ud fra deres interesser her..Og købt af industrien hele bundtet..Især R som jo anden største modtager af borgerlig bistand ved valg..Personlig bryder jeg mig ikke om DF og deres retorik mod indvandrer men for at give også indvandrer i DK muligheder må den stramme indvandring indføres..

 32. Af søren sørensen

  -

  AF NIELS JUUL HANSEN – 30. JANUAR 2014 8:38
  @GEORG CHRISTENSEN

  “Som jeg skrev ovenfor, så skal de, der deler dine synspunkter holde sig til Enhedslisten eller Dansk Folkeparti.”,

  Vel på samme måde som reklamefolk der lever af sælge svine lorte mv., til egypten skal holde sig til radikal elitærhed? Men, men har et standpunkt indtil men får et nyt..Generelt baseret på viden, men hos andre et rent internt tegnebogs opgør…Som hos dem der stemmer hos R uden anden moral og etik…

 33. Af lars sørensen

  -

  Tak SF for nosser blod
  S og V er bods blod
  Tak til DF og Ø for mandsmod

 34. Af lars sørensen

  -

  Hva tror S og V valget om EU-Patenet vil bringe
  Og hvorfor ?
  Politiker-lede
  EU-lede
  Osv

 35. Af lars sørensen

  -

  Gratis ? og mens du er berøvet som dansker ?
  Og hvis ja , så flyt flyt flyt
  Men jeg putter sgu 1k kroner på danske spil på nej
  Godt for min konto , og/eller for Danmarks ?

 36. Af lars sørensen

  -

  Fra en sortblå mand ! ramt lige i øjet på en ræverød m/k : godt nok undtaget egen skyld V-K-O

  Men ellers lige i øjet , på Danmarks værste fjende ! . Os selv og og egen fedme !

  ¤ AF JAN PETERSEN – 30. JANUAR 2014 11:36
  Så røg SF (kræmmerpartiet) på Ding Dong Gyldne Saks aftalen 🙂

  Jeg er egentlig hamrende ligeglad med SF …. MEN finder det frastødende at resten af Folketinget blæser på befolkningen. 8 ud af 10 danskere er imod aftalen med Gyldne Saks, men det rager åbenbart “folkets repræsentanter” en lang march 🙁

  Det er mig stadig en gåde, hvordan en ANSVARLIG dansk finansminister kan indgå aftaler med en crony kapitalist som Goldman Sachs?

  Hvis regeringen “blondine i stiletter” én gang mere taler om at jagte skatte svindlere med postboks adresse i Luxembourg og Cayman Island , vil jeg slet og ret kalde regeringen for EN BANDE LØGNERE OG BEDRAGERE !!!

 37. Af lars sørensen

  -

  Solgt !
  tak til V S O SF R K LA !

 38. Af Niels Juul Hansen

  -

  @SØREN SØRENSEN

  “Som reklamemand blæser din moral og etik da hvor vinden blæser….”

  “Som hos dem der stemmer hos R…”

  Kunne aldrig drømme om at stemme på R – og jeg har aldrig beskæftiget mig med reklame. Jeg har fravalgt TV2, fordi jeg ikke bryder mig om reklamer.

  Siden det åbenbart har din interesse, har jeg i over 40 år beskæftiget med med eksportsalg, som jeg mener er afgørende for opretholdelse af et dansk velfærdssamfund.

  Jeg mener ikke, at der noget modsætningsforhold mellem at være venstreorienteret og arbejde energisk for at fremme eksport af danske varer.

  Jeg er helt enig med Steen Gade, som fortalte, at han selvfølgelig stemmer for et forslag, som regeringen (med SF) selv har fremsat.

  “Så meget rygrad har jeg”, sagde Gade.

  At du så foretrækker at holde med vejrhanerne i de to samrådspartier er din sag.

 39. Af Niels Juul Hansen

  -

  @SØREN SØRENSEN

  “At du så foretrækker at holde med vejrhanerne i de to samrådspartier er din sag.”

  Tilfældigvis to partier, der aldrig har oplevet det ‘reality check’ det er at stå med regeringsansvar, jævntfør min kommentar om ‘en gratis omgang’.

 40. Af John Jensen

  -

  Det undrer mig, at venstrefløjen er så meget i mod salget af aktier på 19% til udlandet.

  Venstrefløjen sælger jo dagligt ud af arvesølvet til islam og underlægger sig gerne “fredens religion”. Nå, sådan er der jo så meget…

 41. Af søren sørensen

  -

  AF NIELS JUUL HANSEN – 30. JANUAR 2014 14:34

  “Midten af universet” er skam både R og S!…Men hvad er forskellen på marketing og reklamer? Udover at der skam inter er galt i salg af DK produkter.

  RS regeringen er jo “Rub og Stub” regering købt af DI i sin helhed som vist…Ser da ikke midten som venstreorienteret idag. R og S er lige så højresnoet som V og K…SF skulle være blevet og var en fejl at forlade og overlade de sidste rester til de sorte. Uden tvivl af ren og skær populisme mht at komme over spærregrænsen men har efterladt en sort regering uden rød indflydelse..Sådan var det jo også før, men ihvertfald kunne vi nyde tanken om at holger da ihvertfald kunne fyre en borgerlig embedsmænd taget med fingrene nede i kagedåsen..Men ikke mere!

 42. Af Jørn D.

  -

  Så havde de alligevel ikke helt styr på “Stuerene bliver i aldrig”
  “ridderen af den halve cykelhjelm”, der ellers overbeviste mange,
  om sin – hvad der lignede en – udansk zionistisk loyalitet, da han
  brugte megen tid, som deltager ved indvielsen af Holocaust centre.
  men
  lige lidt hjalp det !
  idet
  de radikale syntes slet ikke det er cosher, at DF er vaks og
  påpeger det umoralske i netop det, at handle med Goldman Sachs !
  idet
  det der for R’s synagogale verdens bagland åbenbart hitter
  er handel med J-kædens egne banditter i habitter !
  men
  Selvom man er købt, behøver man ikke føle sig solgt !

  ironi.mus

 43. Af kaj christensen

  -

  Lederen af Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har demonstreret utrolige evner i rollen som verdens største hykler. Partiet har hele vejen været med i det store flertal for at sikre ny og meget tiltrængt kapital til DONG til investering i grøn energi. Men på grund af folkestemningen skifter man kl. 23.45 taktik hos Liste 0 – for at tjene billige points. Det er så udspekuleret, at det stinker langt væk.

 44. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hurra politikerne vandt over journalister/populister, og jeg er tilfreds.
  Dong havde bevist i deres regnskab med 4 milliarder i minus, der skulle fornuftige hoveder i bestyrelsen, og så må vi alle håbe at GS., kan levere varen.
  Hvordan forestod modstanderne at denne dynamik , kunne findes i Danske pensionskasser, det ligger ikke til højrebenet.
  Journalisterne fik som ekstrapræmie SF ud af regeringen og et smadret parti, og så må vi håbe at venstrefløjen , kan samles om Soc.D., og lade det kommunistiske EL om glæden ved at have de gode holdninger, uden indflydelse.
  Kun et parti på venstrefløjen.finn Vig

 45. Af Niels O

  -

  “DONG. Der er mange, der gerne vil se DONG som en guldrandet national skat i samme stråleglans som kronjuvelerne og Gundestrupkarret. Imidlertid lider DONG af voldsom mangel på kapital og har ikke råd til at investere i fremtidens energiudvikling.”

  Læs Asger Aamund og lær!

  b.dk/kommentarer/kommentar-i-goldman-s-saks

 46. Af Claus Andersen

  -

  @ Kaj Kristensen 17:32

  Du ævler! Selvfølgelig vil Kristian Thulesen Dahl da vide om Dong har fået nok ud af aftalen med GS. Der er flere spørgsmål i aftalen der ikke er besvaret, men finansudvalget ville (helt uhørt) ikke vente med at vedtage aftalen før de uafklarede spørgsmål var besvaret.

  Corydon har sagt, at han har haft medarbejdere i finansministeriet til at hjælpe sig med aftalen. Man må så håbe, at det ikke er de samme “eksperter”, som har fået en påtale af Rigsrevisionen for ikke at have ført ordentlig tilsyn med Dong i de sidste 5 år.

  Alene det, at Dong har investeret 16 MILLIARDER i havvindmøller i Tyskland er jo problematisk, hvordan kan man gøre det når man ikke har en krone i kassen?

  Investeringen er sket i 2013. Hvordan kan Corydon og hans embedsmænd acceptere en så vanvittig investering ?

  Er det derfor Corydon har haft så travlt med at få aftalen vedtaget?

  Desværre Kaj Kristensen, det er DIG der er en hykler. Kristian Thulesen Dahl gør såmænd bare sit arbejde og vil have sagen undersøgt til bunds.

 47. Af søren sørensen

  -

  AF NIELS 0 – 30. JANUAR 2014 20:48

  Du kan altså ikke forvente at anstændige borgere i Danmark skal læse og lytte til Asger Aaaaamund?

  Hans firmaer har haft underskud i hvert eneste år i over 25 år,alle firmaerne…Sidste kvatal det laveste i jeg mener lo år med 45 millioner kr. i underskud..Han er Danmarks mest åbenlyse håbløse forretningsmand. Han har kun fået lov at tabe penge på sine dårlige firmaer i 20 år fordi han har fået for meget medie opmærksomhed, har det rette “look” over for borgerlige kapitalister(altså sideskilling eller hvad men kalder hår stilen idag!) og angriber landets fattigste i bedste sendetid.

  Du kan da ikke forvente at men tager landets mest håbløse forretningsmand seriøs , i et område så seriøst som i Dong og vores allesammen olie og mineraler?..Som de jo aldrig har været i DK modsat Norge og heller aldrig bliver det efter salget af den siddende hykleriske “røde” regering, som jo har vist sig sortere end helvede set selv i VKO!

 48. Af PREBEN F1 JENSENH J

  -

  Når 80-85% af danskerne er modstandere af DONG salget, burde Helle og Vestager vel have taget hensyn til det.

  Og hvorfor er det så vigtigt at bruge milliarder af kroner på “klima-redning” og monster-vindmøller? Der kommer jo intet fornuftigt ud af det. Kun hovedløse høns ramt af hedeslag kan da tro på det.

 49. Af søren sørensen

  -

  AF KO – 29. JANUAR 2014 18:57

  “Faktum er jo, at langt de færreste overhovedet har sat sig ind i processen og detaljerne omkring salg af En lille del af DONG.”

  Har du da haft for travlt med at kalde ASH for “en manipulerende so” ?

  Vi ved ihvertfald at du ikke har…Så vil du ha fundet ud af i kontrakten med Guldman er også veto rettigheder hvis de ikke er tilfredse med linien ført og investeringer gjort, som uden tvivl betyder færre grønne investeringer..Aktiemajoriteten betyder kun så meget her!

  Hvem er denne Tornig der kan vælte regering forresten? Som skrevet over hos Klitgaard! Er det en embedsmand? Og hvad betyder “hegrænsing”? også der,,Hø græsning…ja, men?

  Liden tue

  AF CLAUS ANDERSEN – 30. JANUAR 2014 21:35

  Husk nu at holde tungen lige i munden når du servicere folket i oplysning…

  Selvfølgelig har Kaj da fuldstændig ret til DF mht Dong. Det er hyklerisk af DF at stå inde for nationale forhold i den sidste time når de ved at det er for sent..

  Det samme gjorde de med invandringen under VKO som de jo mere end fordoblet ift til nyrups samme tidsmæssige periode..Alle troet at VKO stod for en stram indvandring men viste sig jo at være en ren lønpresser regering som normale folk kunne regne ud..DF´s undskyldning idag, er EU og at de intet kan gøre…Men DF er det parti som har stemt for flest EU forringelser for Danskerne…Så hvad skal vi tro på, fakta eller fiktion? Fik de ikke lov at VK at fuldføre et gram af deres politik, eller har de overhovedet nogensinde nogen politik udover at røvrande dem der stemmer på dem som ikke har ret meget idé med hensyn til noget som helst?

  Tiden vil jo vise hvad de går på valg på næste gang! Det lader til at være VKO la la muligvis med R hvis K er ude, Eller stemmerne går den vej..

 50. Af Niels Juul Hansen

  -

  @SØREN SØRENSEN

  “Men hvad er forskellen på marketing og reklamer”.

  Det kan du google dig til, hvis det har din interesse. Prøv Wikipedia som en begyndelse.

  Så kan du ved samme lejlighed google ordet kompromis. Selv om du selv er kompromisløs, så kunne det måske være interessant for dig at vide, hvad kompromisser normalt indebærer.

  En af mine yndlingsforfattere, israeleren Amos Oz, der har beskæftiget sig meget med Israel/Palæstinakonflikten, mener at langvarige løsninger kræver kompromisser, som ofte gør ondt..

  Kompromisser kræver store personlige ofre, fordi man må give af sit hjerteblod, men de giver en mulighed for (selv en lille) medindflydelse. Og resultater, som er bedre end alternativerne. Havde det stået til VK-regeringen, så var hele DONG blevet solgt.

  Derfor mener jeg, at SF gjorde det rigtige, da de indgik i et forpligtende regeringssamarbejde. Det blev efter min mening ødelagt af landsbytosser, der hellere ville stille sig op i køen ved håndvasken sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

  Tænk at ville konkurrere med Enhedslisten om at have ‘rene hænder’ og tomme ord uden konsekvenser.

Kommentarer er lukket.