Lad nu være med at stemme på en kvinde, homoseksuel eller indvandrer

Af Mads Holger 62

Stem i stedet på den bedste kandidat, uanset hvad denne ellers måtte kunne grupperes som. I morgen er der som bekendt kommunalvalg, og tusindvis af håbefulde kandidater afslutter mange måneders hårdt arbejde for spændt at kunne læne sig tilbage og afvente resultatet af deres møje. Nogle er dygtige politikere, andre kan måske blive det, og andre igen er utvivlsomt helt uduelige og dumme i nakken. Jeg har blandt andet i min egenskab af kommentator for Berlingske og TV2 fulgt valgkampen relativt tæt og i den forbindelse noteret mig, hvorledes der har været et befriende lille antal kandidater, som denne gang er gået til valg på enten at være kvinder eller at tilhøre en given minoritetsgruppe.

Fra dengang centrum-venstre i sin tid førte valgkamp som opposition mod Fogh Rasmussens regering tilbage i 2007, husker jeg navnlig en af de TV-transmitterede partilederrunder, hvor samtlige partiledere fra oppositionspartierne afsluttede næsten hver eneste sætning med replikken ”…derfor skal vi vælge Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt”. Det var episk irriterende af den indlysende årsag, at ingen (eller da i hvert fald forhåbentligt kun særdeles få) oprigtigt mener, at et menneske skal vælges til et sådant embede qua sit køn in casu kvindekøn.

Det kan forekomme fuldstændigt banalt og måske næsten for banalt at artikulere dette, men noget i den virkelige verden kunne jo begrædeligt kalde herpå alligevel, for naturligvis bør vores politikere udvælges ud fra deres synspunkter og kompetencer. På samme vis finder jeg det indlysende, at eksempelvis bestyrelsesmedlemmer naturligvis ikke skal udvælges i kraft af deres køn med tvungne kvindekvoter, hvad enten disse påtvinges af staten eller EU. Som bekendt kunne Helle Thorning ikke slå Anders Fogh, men siden kunne hun ved seneste valg slå hans efterfølger, og også i dagene før og efter dette skulle vi atter og igen høre på, at hun havde sit køn at takke for dette. Sludder og vrøvl, lige så lidt som hun havde sit køn at takke for det foregående valgs nederlag eller sin regeringsperiodes meget ringe succes. Forestil Dem, at man udlagde Helle Thornings valgnederlag i 2007 som en direkte konsekvens af hendes køn. Der var nok ikke faldet mange kindkys af på den konto.

Imidlertid angår forholdet ikke kun køn, men også seksualitet, etnisk oprindelse eller religiøs præference med mere. Konstant bliver det optalt, hvor mange indvandrere, vi har i kommunalpolitik, men hvor må man dog med en anden etnisk baggrund end dansk føle sig diskrimineret over kun (eller i hvert fald som oftest) at skulle dukke op i kraft af dette ene prædikat, med mindre da man selv har for vane at præsentere sig under samme hat, og det er der i hvert fald ifølge mine (medgivet aldeles uvidenskabelige observationer) ikke så mange, der denne gang har haft tilbøjelighed til.

I lørdags satte vi i mit ugentlige radioprogram, Skriftestolen, på Radio24syv fokus på dette tema, hvor jeg havde besøg af Politikens debatredaktør, Tarek Omar, i selskab med det socialdemokratiske medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen, og endelig den konservative Sofia Osmani, der spås rigtig gode muligheder for efter i morgen at blive den næste borgmester i Lyngby-Taarbæk. For kort at skitsere de tre har samtlige udenlandske aner. Tarek Omar er født i Libanon, men kom hertil som seks måneder gammel, mens Lars Aslan Rasmussen er født her til lands med en kurdisk far og en dansk mor. Næsten fuldstændigt ligesådan forholder det sig for Sofia Osmani, dog blot med en indisk far og en dansk mor. Det var således for mig påfaldende at høre tre mennesker fortælle om deres oplevelser med i et forbavsende omfang at blive bedt om at optræde som indvandrere og udtale sig om relaterede spørgsmål, fordi dette på ingen måde harmonerede med deres selvopfattelse.

Tarek Omar skrev for et lille års tid siden dette indlæg herom i Politiken, mens Sofia Osmani for år tilbage her i Berlingske gjorde sig bemærket med dette indlæg, der omhandlede, hvorledes hun af statsministeren var blevet inviteret til frokost på Marienborg for at tilkendegive sine synspunkter som ung indvandre-kvinde-politiker. Dette på trods af at kvinden både udadtil og indadtil forekommer pæredansk og i øvrigt som en kompetent og dygtig politiker, der på ingen måde burde tildeles en sådan stok at støtte sig til. I lørdagens radioprogram dukkede således også atter og igen det samme argument op om hellere at ville tale om synspunkter og politik end en far fra de varme lande. Andre steder I samme kommune får den ellers alt, hvad den kan trække med at spille minoritetskortet. Læs således her om det deciderede “bøssebattle” mellem kommunens venstreborgmester Søren P. Rasmussen og SFs Morten Normann.

Således var der I lørdagens radioprogram klart tale om tre mennesker, der netop ikke ønskede at profilere sig som minoriteter, men i andre henseende kan man sagtens møde politikere, der har haft uhyre travlt med netop at sælge sig selv som homoseksuelle, indvandrere, kvinder eller andre minoriteter (idet jeg dog naturligvis i min tilværelse aldrig har fundet lejlighed til at betragte kvinder som en minoritet). Nogle gange er dette minoritetsprædikat således en stok, som man prygles med, mens andre gange enkelte kan have en tilbøjelighed til selv at gribe den, men tilbage står, at den gangbesværede er ham (eller hende) med stokken.

Nu har kandidaterne gjort deres arbejde og forhåbentligt tilkendegivet, hvad de kan, og opfordringen herfra skal i morgen lyde til ikke af disse årsager specifikt at stemme på en kvinde, en homoseksuel, en indvandrer eller for den sags skyld en handicappet. Stem på den dygtigste og den, som har flest sammenfaldende synspunkter med Dem, og hvis hun viser sig at hedde Fatima og sidde i kørestol med sin lesbiske kone på skødet, så stem på hende, når blot det ikke gøres af sidst opregnede årsager. Godt valg.

62 kommentarer RSS

 1. Af Jens Bay

  -

  Søren Sørensen skriver: “Er en gammel misbrugt skrøne du har her”.
  Ja men det er jo ikke desto mindre sandt.
  DNSAP står for Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti.
  Et arbejderparti er ikke det mest borgerlige jeg har set indtil nu.

  Men vi kan da godt blive enige om at parti-navne kan være lidt vildledende.

  Hverken Socialistisk Folkeparti eller Dansk Folkeparti repræsenterer vel hele folket.

  Jeg kender ikke meget til DF (den danske forening), så det kan jeg ikke kommentere på, men umiddelbart forekommer Dansk Folkeparti mig at være mere demokratisk sindet end Enhedslisten.
  Men jeg har selvfølgelig heller aldrig være til bestyrelse/parti møder hos noget af de to partier.

 2. Af Jens Bay

  -

  Søren Sørensen skrev: “MHT til manipulering af navnet “nationalsocialisme” som tilhørende rød fløj, så hedder DF jo også Dansk folkeparti det er jo et navn som stjåldet af nazisterne…”

  Jeg kan ikke rigtigt se sammenhængen mellem Manipulation af navnet “nationalsocialisme” og det at der engang tidligere har eksisteret et parti med navnet “Dansk Folkeparti” (1941-43).

  Så jeg slog op på Wikipedia, og fandt ud af at lederen af Dansk Folkeparti (1941-43) nazisten Wilfred Petersen, tidligere havde været leder af Dansk Socialistisk Parti, og det ser da ud til at bekræfte at Nazismen er et ægtefødt barn af socialismen.

  Og jeg tror på Dansk Folkeparti (det nulevende) når de siger, at de ikke anede at partinavnet havde været brugt før.

  Men der er stadig meget i dine indlæg som jeg ganske enkelt ikke forstår.
  F.eks: “folk i -80%.”

  Men jeg bemærker, at du skriver: “Det er et parti opfundet for at stjæle lavkulturalle lønmodtagere …”
  Ja, er alle partier ikke opfundet for at stjæle stemmer fra andre partier?
  Med udtrykket “lavkulturelle” lufter du igen dine herrefolksteorier!!

 3. Af Søren sørensen

  -

  Skrevet af Jens Bay, 21. november 2013 kl. 21:50

  Velkommen til debatten jens, undskylder men vant til at kun at relaterer til kendte her…Men -90% er selvfølge de -90% fattigste Danskere!. Top lo% af Danskerne ejer 65% af alle værdier i landet, top 20%(af de rigeste) 85%!. For mig er -90% så dem efterladt 45% af Danske værdier i ejerskab her.(lad os dog ikke håne -80% mere end nødvendigt idag, med deres 15% af alle Danske værdier, deres skare skal udvides via ny politik!).

  MHT islam og herrefolksts teori og mine %…Kan jeg blot sige velkommen til en 4% mere oplyst avis end BT! Fortsæt den oplyste indsats!

  Et billedblad er et billedblad! Og et Hult maleri er ikke et hulemaleri!

  Jens bey@
  Enhedslisten er partiet der kan redde dig…
  Der er kun “void” i DF/Danske forening samhørigheden.

  ((NOTE: Andre citater fra nuværende og tidligere medlemmer af Den Danske Forening, se: Peter Neerup Buhl, Sune Dalgård, Søren Espersen, Ole Hasselbalch, Poul Vinther Jensen, Søren Krarup, Jesper Langballe, Henrik Gade Jensen, Ebbe Talleruphuus, Harry Vinter.)

  Ø kæmper for alle i -80% som jo nu bekendt kun ejer 15% af alle Danske værdier..Da ikke en værdig andel for 8 ud af lo Danskere? I er blot de fejlledte støvlerenser for DF og de borgerlige ejende via DF´s manipulering af jer!..
  Og burde ha langt bedre repræsentation..Jeres repræsentation i dag er hadets repræsentation og er ikke jeres egen men en manipuleret borgerlig sandhed..

  Jakob Holdt har en god “white trash mod black people) indsigt via at den “gemensamme” fjende er ejeren i top 10/1%(1& af danskerne ejer jo 34% af alle rigdomme i landet, læs den gerne igen!).Jo, der er ingen fjende i anden hudfarve, udover en fremtidg stram indvandringspolitik som er nødvendig for helhedens skyld, end at i deler vilkår, sociale og økonomiske…Det er sandheden. Jeres fjender er jeres mulighed..Og den hedder socialisme..

  Forskellen mellem nazismen og liste Ø er forskellen imellem at repræsenterer top 1% som nazismen og -90% som liste Ø!..Hjælp det? Ellers så se Metropolis af fritz lang..

  Skrevet af Jens Bay, 21. november 2013 kl. 22:09

  Gå ind og søg på Børge Outze historie om anden verdenskrig og hans statistiske DNSAP evaluering.. og hans andre analyser om DNSAP!

  Han var grundlæggeren af information og eksperten om Danske nazister efter anden verdenskrig!..Alle DNSAP medlemmer kom fra borgerlige rækker og K gik i skrårem rundt i KBH gader langt ind i 1942!

  Socialister var de største bekæmpere af nazismen i Danmark imellem 1940-45..Uden tvivl til din armod. Men at kæmpe for folket er nu bedre end at kæmpe for for den laveste Danske forenings fællesnævner? ikke?

  Dit efternavn er vel Carlsen?

  Din mening er ikke videre godt kamoufleret som værende fra Danske forenings hovedkontor..Du kan lyde så fin som du ønsker, men din mening aflæses tydeligt anno 1940!
  Skal nok sørge for at gemme dine betragtelser..

  Skrevet af Jens Bay, 21. november 2013 kl. 23:53

  Spørg dog SF´s hovedkontor MHT til deres nazi fortid…
  Jeg er en simpel demokratisk simpleton socialist der stemmer på liste Ø modsat jer i Danske forening og ser blot en heldhed i samfundet

  Ku klux klan/fascisme kommer ikke til at føre dig videre! Kun socialisme!En kapitalisme med måde er og altid har været fremtiden!.

  I får aldrig nogen repræsentation i DF blot lidt røvrander retorik. DF indførte dobbelt så mange indvandrer ind til DK end Nyrup gjorde under sine lo år, godt nok mest østarbejder. Men for mig er en arbejdsplads en arbejdsplad og et lønpres et lønpres. Lær samme lektion. DF er for indvandring for ejerne og for lønpresning af dig og co..
  Som er liste Ø ja af omveje og humanisme men ikke ren og skær økonomisk grådighed som er DF´s dagsorden…”Mere end en fordobling af indvandrer antallet indførte DF under deres lo år end under Nyrups lo år”

  En socialistisk parti for -80%, inklusive de indvandret og statsborgere, sad på statsmagten via naturen…Jeg er for denne. Men skal dele og dele ordentligt med måde..

 4. Af Ole Olesen

  -

  Så er Søren Goebbells sørensen, 22.11. kl. 03.29 atter på banen. Manden med nagant i hånd og smil om læberne, når han skal til at likvidere sine modstandere i socialismens navn. Bare vent. Selv ikke Stalin, Mao, PolPot, Hitler eller Berija vil,når søren Sørensens hedeste ønsker går i opfyldelse, kunne måle sig med antallet af henrettelser, som søren Sørensen personlig selv vil eksekvere og det endda med et stort smil.

 5. Af Søren sørensen

  -

  00@

  Husk at lade være med at kigge i spejlet mens du skriver..Den er ligesom når kim olsen overvejer voldtægt af børn uegnet for børn..

 6. Af Jens Hansen

  -

  “Kan de herrer Jens Hansen og Sørensen venligst forklare mig forskellen på Enhedslisten (ListeØ) og Nazisme.”
  Skrevet af Jens Bay, 21. november 2013 kl. 21:51

  Maerkeligt spoergsmaal.
  Jens Bay kunne jo aldrig droemme om at stemme paa EL.
  Hvorimod han aabenbart ingen problemer har med nazismen.
  Saa han maa jo bedst selv kende forskellen.

 7. Af Ole Olesen

  -

  Til Søren Goebbells sørensen, 22.11.13 kl. 13.16. Nu er spejle jo ikke, hvad de har været, vel hr. Geobbels? Du skriver om voldtægt af børn! Du har garanteret også erfaring fra dette område, hvilket flere af dine udgydelser viser. Skal vi også til at kalde dig pædofile Søren Sørensen? Har du helt glemt dine år i Herstedvester, hvor du bl.a. sad for usømmelig omgang med lig. Alle dine kommentarer afspejler tydeligt, at du er mental syg socialist, hvis største ønske er at affyre nagant i nakken på mennesker, som ikke deler dine synspunkter.

 8. Af Søren sørensen

  -

  00@

  Kalder gerne dig for nazist for det er hvad du har bevist du er…Du lader til ligesom KO at ha en forkærlighed for voldtægt af børn..Måske skulle PET se lidt nærmere på jer begge?
  Heil nul!

 9. Af Ole Olesen

  -

  Til Søren Goebbells nazi sørensen, 22.11.13 kl. 22.41. Du kan kalde mig, hvad du vil. Men igen, hvorfor sværmer du altid om pædofili? Jeg tror fa…., vi andre kan få våde gode tips fra din hånd. Hvorfor pokker vil du ikke stå ved dit ophold på Herstedvester? Alle ved jo, at Lundin kun er en amatør i.f.t. dig. Husk lige at tage skråremmen på, den med svastikakorset, når du affyrer din nagant i nakken på mennesker, som du er uenig med.

 10. Af søren sørensen

  -

  00@

  At ordet pædofil kommer nemt for dig- “og at vi er hvad vi skriver” er selvfølgelig bekymrende..PET måtte da gerne holde godt øje med om du nu deltager i sexmisbrug af egne eller andres børn…Jeg foreslår dem da at deltage der…

 11. Af Jens Bay

  -

  Ja, undskyld at jeg har været lidt væk, og derfor først ser jeres indlæg nu. JH og SS.

  Jens Hansen, 22. november 2013 kl. 14:26 skriver “Maerkeligt spoergsmaal. Jens Bay kunne jo aldrig droemme om at stemme paa EL.
  Hvorimod han aabenbart ingen problemer har med nazismen.
  Saa han maa jo bedst selv kende forskellen.”

  Hvor skriver du dog fra. Har du ikke dansk tastatur.
  Nå. Mindre væsentligt!

  Både Nazismen og Enhedslisten ønsker at overtage magten med ikke-demokratiske midler, så lighederne kender vi.
  Forskellene derimod er uklare, så jeg spurgte.
  Men Jens Hansen kender åbenbart heller ikke nogen forskel.

  Men som jeg kan læse mig til, så kommer samme Jens Hansen straks med meget modbydelige insinuationer.
  “Jens Bay kunne jo aldrig droemme om at stemme paa EL.
  Hvorimod han aabenbart ingen problemer har med nazismen.”

  Nu er jeg pludselig Nazist.
  Jo jeg afskyer alle former for fascisme: Nazisme (sort fascisme), Francos Fascisme (brun fascisme) Stalinisme/statssocialisme (rød fascisme) og Islam (grøn fascisme).

  Men jeg forstår at det er typisk for Jens Hansen: Når han ikke kan svare, så prøver han at fornærme den, han diskuterer med.

  Eller sagt på en anden måde.
  Jeg boller ikke Pia Kjærsgård, og jeg stemmer ikke Dansk Folkeparti.
  Jeg boller heller ikke små drenge sort læder, og jeg stemmer heller ikke Enhedslisten.
  Dette sidste også til Søren Sørensen: Nej Jeg hedder ikke Carlsen (ved ikke hvem du hentyder til), og jeg er ikke medlem af DF, så det meste af dit indlæg er uden mening.
  Nøjagtigt som du er fuld af fordomme.
  Du kalder dig demokrat, men ovenfor finder du det “naturligt” at et mindretal fratager flertallet stemmeretten, når dette flertal er inficeret med falsk bevidsthed.
  Og alle der ikke stemmer socialistisk er smittet med falsk bevidsthed. Eller som du skriver: de er lavkulturelle!!!!!

  Og pludselig er jeg medlem af Ku Klux Klan. Men dog.
  Du kan også det der med umotiverede fornærmelser, Søren Sørensen, men der er dog håb: “En kapitalisme med måde er og altid har været fremtiden!.”
  Så du er altså slet ikke socialist.

 12. Af Jens Bay

  -

  Hvad er det der sker med visningen af navn.
  Nu vises kun at Jens, Søren og Ole debaterer, tidligere var det Jens Bay, Jens Hansen, Søren Sørensen og Ole Olesen.
  Til Administrator.
  Jeg ved at bloggen er død, men genopret venligst..

Kommentarer er lukket.